viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.04.24 @ 07:11
OGLAS

Instagramova funkcija ažuriranja statusa, Notes, uskoro će biti istaknutija. Do sada su Notes bile vidljive samo iz inboxa Instagrama, ali uskoro će biti vidljiva i direktno na korisničkim profilima.

Promjena bi trebala povećati vidljivost funkcije i dati ljudima novo mjesto za interakciju s ažuriranjima. Instagram je dodao funkciju odgovora u Notes još u prosincu, naglašava Engadget. Društvena mreža također eksperimentira s ‘upitima’ za Notes koji će korisnicima omogućiti da dijele pitanja na koja njihovi prijatelji mogu odgovoriti u svojim ažuriranjima, slično kao kolaborativni predlošci ‘dodaj svoje’ za Priče.

OGLAS

Bilješke su slične Pričama po tome što se ažuriranja zadržavaju samo 24 sata, iako su vidljiva samo zajedničkim pratiteljima, tako da nisu zamišljene da budu tako široko dijeljene kao tipična objava ili Priča. Najnovija ažuriranja još su jedan znak kako je Meta koristila funkciju, prvi put uvedenu 2022., kako bi potaknula korisnike da češće objavljuju za manje, odabranije grupe prijatelja.

OGLAS

Posebno, aplikacija također dodaje novu funkciju ‘izrezivanja’, koja korisnicima omogućuje izradu naljepnica od elemenata na svojim fotografijama, slično kao funkcija naljepnica u iOS-u. Na Instagramu se ove naljepnice mogu dijeliti u Pričama ili Reelu.

OGLAS

Izrezi se također mogu napraviti iz javnih objava drugih korisnika, čime se ljudima učinkovito daje novi način remiksiranja sadržaja drugih (Instagramova stranica za pomoć napominje da korisnici mogu onemogućiti ovu funkciju ako ne žele da se njihov sadržaj ponovno koristi), javlja Tportal.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM