viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.02.24 @ 17:16

Unatoč tome što je Apple izbacio 20 generacija iPhonea od njegovog lansiranja 2007. godine, ljudi su i dalje potpuno nesvjesni malih lukavih trikova pametnog telefona.

Onaj znak jabuke na poleđini vašeg telefona nije samo za ukras nego služi i kao tipka. Funkcija se zove Back Tap.

Oglas

Tu značajku svojim je pratiteljima otkrila tiktokerica Elly na profilu @ellyawesometech.

– Back Tap je skrivena značajka iPhonea – napisala je u naslovu videa iz 2022., koji sada ima nevjerojatnih dva i po milijuna pregleda na TikToku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pogrešno koristite svoj iPhone ako ne koristite značajku Back Tap. Da, postoji tajna tipka na stražnjoj strani vašeg iPhonea. Ja je koristim kako bih saznala ime pjesme sa Shazama, i to u dvije sekunde – otkrila je Elly.

U osnovi možete koristiti ovu značajku za otključavanje mnoštva prečice. Elly je dodala da za uključenje opcije Back Tap treba ići u postavke – pristupačnost – dodir – pomaknuti do dna – double ili triple tap i zatim odaberete s popisa razne funkcije koje možete uključiti samo dodirom.

Sve se to naravno može samo na iPhone uređajima sa softverom iOS 14.

Želite li omogućiti značajku Shazam dvostrukim dodirom? Ili možda želite brzo snimiti zaslon trostrukim dodirom, što je također moguće.

Vrijedno je spomenuti i da vaš jedan dodir na Back Tap može neovisno kontrolirati i dvostruke i trostruke postavke. Nakon što ste odabrali funkcije, dodirom stražnje strane telefona dva ili tri puta trebali biste omogućiti odabrane radnje.

Oglasi
LM