viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.05.23 @ 22:06
OGLAS

Na sastanku Roditeljskog vijeća Srednje škole “Vitez” pokrenuta je inicijativa za održavanje predavanja o narkoticima i psihoaktivnim supstancama. Zahvaljujući djelatniku MUP-a ŽSB Nikoli Čati, koji je član Roditeljskog vijeća, dogovorena je, a potom i realizirano predavanje pod nazivom “Problematika zlouporabe opojnih droga kod djece i mladih”.

Predavači su bili mr.sc. Sedin Lakača, inspektor za suzbijanje narkomanije u sektoru kriminalističke policije MUP ŽSB Travnik i Lidija Ivičević, inspektorica za prevenciju i rad policije u zajednici. Predavanju, koje je organizirala pedagogica Ivanela Brković, nazočili su predstavnici roditelja i učenici III.4 i III.5 odjela te predmetni profesori.

OGLAS

Kroz prezentaciju predočeno je koje su najzastupljenije droge u BiH, zakonska regulativa kod krivičnih djela iz oblasti zlouporabe opojnih droga. Adolescencija je razvojna faza u kojoj učenici eksperimentiraju s mnogo stvari pa tako i onim koji ne utječu dobro na njihov rast i razvoj. Inspektor Lakača ispričao je iskustva s terena i jasno predstavio kako možemo prepoznati konzumenta droga, kao i kako postupiti s djecom i mladima koji su konzumirali istu.

OGLAS

“Naša škola je prva u kantonu koja je stupila u kontakt sa službom za prevenciju i rad policije u zajednici i u kojoj je održano edukativno predavanje”, navode iz Srednje škole Vitez.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM