viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.03.24 @ 11:56

Jučer je u prostorijama Vlade Srednjobosanske županije potpisan Sporazum o suradnji Vlade te Internacionalnog univerziteta Travnik i Saobraćajnog fakulteta Travnik.

Sporazum su potpisali u ime Vlade premijer Tahir Lendo, ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić, ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović, te u ime Sedžada Milanovića, ministra gospodarstva Sporazum je potpisao Aldin Ljubunčić, a u ime Internacionalnog Univerziteta Travnik Sporazum je potpisao rektor prof. dr. sc. Rajko Kasagić.

OGLAS

Sklopljeni Sporazum utemeljen je na Strategiji razvoja 2021. – 2027. godine, područje Cestovni promet i infrastruktura, Prostornom planu 2005-2030, područje Prometna infrastruktura i promet, te na djelokrugu rada Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture, mladih i sporta, Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva gospodarstva kao i na naučnom i stručnom djelokruga rada Univerziteta i Saobraćajnog fakulteta Travnik.

OGLAS

Poslovna suradnja iz sklopljenog Sporazuma obuhvaća pokretanje i izradu elaborata, planova, programa, projekata, studija, strategija i akcijskih planova u vezi s predmetom suradnje iz navedenog djelokruga rada pojedinog nadležnog ministarstva. U okviru poslovne saradnje koristit će se posebna znanja, metodologija i tehnologija naučno-istraživačkog rada, smjernice i standardi EU-a, dobra praksa, domaća iskustva, dostignuti standardi i vizija razvoja te društvena uloga i pozicija svake od strana potpisnica.

OGLAS
Oglasi
LM