viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.09.23 @ 21:17
OGLAS

Uspješni bh. meteorolog Nedim Sladić podijelio je sa svojim prijateljima i pratiteljima na društvenim mrežama vijest da je obranio magistarski rad na Univerzitetu u Readingu sa najvišom ocjenom.

– Zaokružen je proces za koji sam se gotovo neovisno borio punih 8 godina, dok se moj dječački san napokon ispunjava dva desetljeća kasnije. Na današnji dan, ponosno, ali precrpljeno, završavam još jednu priču s uspješnim ishodom. Tročlano univerzitetsko povjerenstvo je ovog mjeseca ocijenilo moj magistarski rad na temu “Definitiori najsnažnijih toplotnih valova u Ujedinjenom Kraljevstvu – kontrasti između 1976, 2003, 2018. i 2022. godine” najvišom ocjenom prema UK edukacijskom sistemu (tzv. prva klasa ili distinction), uzimajući u obzir pet faktora – kvalitet istraživačkog rada, jezička izražajnost, kritički stav, dobiveni rezultati i vizualizacija podataka, dok prethodni akumulirani broj bodova kroz zimske i proljetne ispite te projekte od rujna 2022. do svibnja 2023. je omogućio da ujedno i svoj master okrunim najvišom ocjenom – napisao je Sladić.

OGLAS

Od danas je ispunio sve neophodne uvjete za stjecanje titule magistra nauka iz oblasti meteorologije i klimatologije. – Ovo je značajan trenutak za mene i svakako da sam i više nego ponosan na svoje akademsko postignuće, pogotovo uzimajući u obzir kroz kakve sam prepreke nailazio i s kakvim sam se edukacijskim limitima suočavao u Bosni i Hercegovini gdje, ponavljam namjerno, nažalost nisam mogao studirati ono što volim. Zahvalit ću se svima vama koji ste me bodrili na ovom putu, pogotovo unatrag godinu dana, pa makar to bilo i sa riječju – sretno. Hvala vam i za tu jednu riječ od šest slova.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM