viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.05.24 @ 15:01
OGLAS

U Sarajevu su, od 10. do 12. svibnja, održani XXII. stručni susreti predškolskih ranika FBiH. Cilj ovih susreta je unaprjeđivanje znanstvene misli i stručne prakse prezentacijama znanstvenih i stručnih radova iz ove oblasti, čime se daje dalji doprinos razvoju predškolskog odgoja i obrazovanja kao temelja u procesu cjeloživotnog učenja.

Tematski okvir ovih susreta je ”Uloga i značaj sporta, umjestnosti i kulture u holističkom pristupu razvoja djece predškolske dobi”. Na susretima je sudjelovalo 220 stručnih radnika u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja kao i 15 profesora s fakulteta koji obrazuju stručne radnike za rad u predškolskim ustanovama. Među njima bilo je i gostiju iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Također je prezentirano 27 stručnih i pet znanstvenih radova, a organizirane su i kreativne radionice za odgajatelje u izradi didaktičkih sredstava koja se koriste za animaciju djece.
Ovi susreti su održani u organizaciji Društva zaposlenika predškolskih ustanova F BiH. Predsjednica Upravnog Odbora ovog udruženja već deset godina je profesorica Ljiljana Kovač, ravnateljica Dječjeg vrtića Vitez.

OGLAS

Stručni skup je otvorila Ministrica za odgoj i obrazovanje Županije Sarajevo, Naida Muminović Hota te predsjednica Kovač. Na otvorenju susreta prigodnim programom predstavili su se mališani JU ”Djeca Sarajeva”.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM