viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 22.09.23 @ 08:01

Grad Ljubuški nastavlja s potporom studentima i ove godine, pa će tako svi brucoši sa prebivalištem na području Ljubuškog dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratne financijske potpore brucošima Grada Ljubuškog u akademskoj 2023/24 godini donesen je na 28. sjednici Gradskog vijeća Ljubuški.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom Odlukom propisuje se visina, uvjeti i postupak dodjele pomoći brucošima, odnosno studentima s područja grada Ljubuškog koji prvi put upisuju prvu godinu studija državnih sveučilišta za akademsku 2023./24. godinu.

Sredstva su osigurana u proračunu grada Ljubuškog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravo na sredstva imaju svi studenti koji prvi put upisuju prvu godinu preddiplomskog ili integriranog studija državnih univerziteta, a koji imaju prebivalište na području grada Ljubuškog.

Ovo je četvrta godina zaredom u kojoj Grad Ljubuški jednokratnim novčanim potporama pomaže studentima.

Podsjetimo, učenici osnovnih škola u Ljubuškom su uz besplatne udžbenike i prijevoz ove godine dobili besplatne bilježnice i osnovni školski pribor.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić je za Radio Ljubuški kazao kako već na sljedećoj sjednici ide Odluka o potpori za studente viših godina.

Oglasi
LM