viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 21.03.24 @ 18:48

Srednja škola Vitez organizira književni susret svojih učenika sa Almirom Alićem, dobitnikom nagrade “Marko Martinović Car” .

Književni susret će biti održan u utorak, 26.3.2024. godine s početkom u 19:00, simbolično zbog poveznice lika i djela Marka Martinovića Cara sa Hrvatskim kulturnim društvom Napredak Vitez, u zgradi Napretka.

Oglas

Književni susret se održava uz podršku Alumni asocijacija Druge gimnazije Sarajevo i Instituta za razvoj mladih Kult, a voditeljica projekta Mladi kritičari je profesorica Dženeta Ajanić. U osnovi, projekt promovira čitanje suvremenih domaćih i regionalnih autora i čitanje generalno. Sudjeluju tri škole, UWC Mostar, Srednja škola Vitez i Druga gimnazija Sarajevo. U svakoj od škola osnovani su čitateljski klubovi, koji su dobili tri knjige na čitanje, a čiji autori će gostovati u pomenutim školama. Sudionici projekta će unutar klubova razgovarati sa piscima, te u svojoj lokalnoj zajednici organizirati književne večeri za širu publiku. Osim toga, prolaze kroz radionice za pisanje književne kritike i na kraju će najbolje napisane kritike i objaviti.

Svi su dobro došli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM