viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.03.24 @ 20:30
OGLAS

Jučer su učenici prometne tehničke i stručne škole vozač motornih vozila iz Viteza bili u posjetu BIHAMK-u i Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Tokom posjete BIHAMK-u imali su priliku vidjeti tehnički centar, gdje je održana prezentacija o sigurnom sudjelovanju u prometu, edukacija na dva simulatora sudara i prevrtanja, vidjeti i probati naočale za simulaciju utjecaja alkohola i narkotika, proces tehničkog pregleda vozila, kao i upoznati se s radom mehaničara pomoćnika na cesti.

OGLAS

Posjeta Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, oduševila je, kako učenike, tako i profesore. Tom prilikom su vidjeli eksponate koji su razvrstani po odjelima (arheološko, etnološko i odjeljenje prirodnih znanosti) u nekoliko različitih zbirki (folklorna, numizmatička, prapovijesna, antička i druge).
Nakon posjete muzeju, učenici su imali slobodno vrijeme, do poslije iftara, kada je planiran povratak za Vitez.

OGLAS


,,Hvala našoj profesorici Mineli Tuco, koja je bila nositelj cjelokupne organizacije ove stručno-edukativne posjete. Hvala uposlenicima BIHAMK-a i Zemaljskog muzeja na gostoprimstvu i edukaciji. Hvala ”DUObus” na udobnom i sigurnom prijevozu”, poručili su učenici prometne tehničke i stručne škole, vozač motornih vozila.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM