spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Dodik nakon održanog sastanka: Nastavit ćemo razgovore na razini BiH

- Oglasi -

U Banja Luci završen je sastanak predsjednika RS Milorada Dodika s predstavnicima institucija RS, lidera stranaka i zastupnika iz RS u institucijama BiH. 

- Oglasi -

Nakon sastanka, novinarima se obratio Dodik.

– Mi ćemo nastaviti da radimo isključivo koordinirajući naše interese i samo na takav način ćemo moći da donosimo odluke. 

- Oglasi -

“Politički motivirane odluke”

Sudionici sastanka su rekli da neće prihvatiti odluke Suda BiH, jer smatraju da su to političke motivirane odluke. Potpuno odbacujemo optužnicu koja je potvrđena protiv mene i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića. RS je sposobna i spremna da brani svoj integritet i Ustav – rekao je Dodik. 

Opet je visokog predstavnika nazvao lažnim i nelegalnim. 

– Na sastanku smo ponovili da Schmidt nije legalan visoki predstavnik, kao i da odbacujemo svaku njegovu aktivnost po bilo kom pitanju. Smatramo da treba na dnevni red staviti sve nametnute zakone visokih predstavnika – poručio je Dodik.

Pitanje imovine

Osvrnuo se i na pitanje imovine.

– Ustavni sud je u pitanju imovine bio politički instrumentarliziran i odbijamo takve odluke. Usuglasili smo se da je politički štetno i nepotrebno da se održavaju sastanci sa veleposlanicima SAD, Velike Britanije, kao i sa OHR-om.

Nastavit ćemo razgovore na razgovore BiH, i postavljat ćemo tri pitanja – rekao je, između ostalog Dodik.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE