viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 13.09.23 @ 12:24

U Banja Luci završen je sastanak predsjednika RS Milorada Dodika s predstavnicima institucija RS, lidera stranaka i zastupnika iz RS u institucijama BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sastanka, novinarima se obratio Dodik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mi ćemo nastaviti da radimo isključivo koordinirajući naše interese i samo na takav način ćemo moći da donosimo odluke. 

“Politički motivirane odluke”

Sudionici sastanka su rekli da neće prihvatiti odluke Suda BiH, jer smatraju da su to političke motivirane odluke. Potpuno odbacujemo optužnicu koja je potvrđena protiv mene i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića. RS je sposobna i spremna da brani svoj integritet i Ustav – rekao je Dodik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet je visokog predstavnika nazvao lažnim i nelegalnim. 

– Na sastanku smo ponovili da Schmidt nije legalan visoki predstavnik, kao i da odbacujemo svaku njegovu aktivnost po bilo kom pitanju. Smatramo da treba na dnevni red staviti sve nametnute zakone visokih predstavnika – poručio je Dodik.

Pitanje imovine

Osvrnuo se i na pitanje imovine.

– Ustavni sud je u pitanju imovine bio politički instrumentarliziran i odbijamo takve odluke. Usuglasili smo se da je politički štetno i nepotrebno da se održavaju sastanci sa veleposlanicima SAD, Velike Britanije, kao i sa OHR-om.

Nastavit ćemo razgovore na razgovore BiH, i postavljat ćemo tri pitanja – rekao je, između ostalog Dodik.

Oglasi
LM