viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 09.09.23 @ 08:58
OGLAS

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pred oko 6.500 gledatelja na zeničkom stadionu Bilino polje pobijedila je Lihtenštajna s rezultatom 2:1, u utakmici u okviru 5. kola kvalifikacijske grupe “J” za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

OGLAS

Bh. igrači su, predvođeni novim izbornikom Mehom Kodrom, krenuli ofanzivno od početka meča, u kojem je u početnom sastavu bio i napadač mostarskog Zrinjskog Nemanja Bilbija te Adi Nalić, povratanik u bh. državni tim. Već u 3. minuti utakmice dobra suradnja Bilbije i kapetana Edina Džeke rezultirala je golom u mreži Lihtenštajna, kojeg je postigao Džeko. Isti igrač je na u 19. minuti šutirao prema golu i u pokušaju da spriječi gol, loptu je u vlastitu mrežu poslao igrač gostujućeg tima Luchinger. Nogometaš Lihtenštajna Sandro Wolfinger je u 21. minuti silovito šutirao sa preko 25 metra te pogodio mrežu bh. golmana Ibrahima Šehića i smanjio vodstvo rezultat na 2:1. Na odmor se otišlo pri vodstvu bh. tima od 2:1.

U drugom poluvremenu nije bilo većih prilika.Bila su još dva dobra pokušaja Bilbije, ali ipak bez gola.I bh. golmanu su zasprijetila dva puta gosti, ali ostalo je nepromjenjeno stanje rezultata.Na samom kraju, u 92. minuti, Krunić je postigao gol, ali je poništen. Utakmica je do kraja igrana dosta monotono, bez akcija i završila je pobjedom BiH s 2:1.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM