viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 11.02.24 @ 21:06

U gruzijskom Tbilisiju se ovih dana održava Europsko prvenstvo u karateu do 21 godine, juniore i kadete, a sjajne rezultate zabilježili su predstavnici Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do zlatnih medalja stigli su Anes Bostandžić, Bekir Grabus, Emina Sipović i Ali Arnautović. Bostandžić je nizao pobjede na prvenstvu Starog kontinenta i stigao do velikog finala, gdje je s 8:0 savladao predstavnika Azerbajdžana te postao prvak u kategoriji do 21 godine i sa preko 84 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sipović je bila najbolja u kategoriji do 61 kilograma, a također se borila sa suparnicama do 21 godine. Emina je u finalu savladala predstavnicu Slovenije rezultatom 4:1. Grabus je postao prvak Europe u kategoriji U-21 do 67 kilograma, a u finalu je pobijedio domaćeg predstavnika Gruzije sa 2:1.

Zlato je osvojio i kadetski reprezentativac BiH Ali Arnautović, koji je u kategoriji kadeta do 70 kilograma bio najbolji na prvenstvu. U finalu je savladao Ukrajinca sa 1:0. Ajla Sipović osvojila je srebrenu medalju u konkurenciji juniorki do 66 kilograma, a Nejra Sipović brončanu medalju u konkurenciji do 55 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM