viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.06.24 @ 14:18
OGLAS

Travničanka Larisa Cerić ostvarila je olimpijsku A normu i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na svojim trećim, i ujedno i posljednjim Olimpijskim igrama.

OGLAS

Njeno priopćenje s društvenih mreža prenosimo u cijelosti: “Ove zadnje tri godine su bile pravi rolokoster, uspjeha, neuspjeha, pobjeda, poraza, emocija, lijepih i ružnih trenutaka, ali sa ponosom mogu reći da sam ispunila normu za svoje treće Olimpijske Igre. Kada sam odlučila sa svojim trenerima da ćemo pokušati još jednom da se kvalificiram i da probam da osvojim jedinu medalju koju nisam osvojila u svojoj bogatoj sportskoj karijeri, presudilo je to što se Olimpijske Igre održavaju u Parizu. Daleke 2009. godine sam u Parizu osvojila zlatnu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Svoju prvu Grand Slam medalju sam osvojila 2015. godine u Parizu. Nadam se da će mi Pariz i ovaj biti sretan i da ću uspjeti ostvariti svoju najveću želju. Posebno sam sretna što imam najbolje trenere, Branu i Arijanu, koji su svoj život posvetili džudo sportu i svojim sportašima. Iz godine u godinu hrabro koračamo naprijed kao jedan tim bez obzira na sve prepreke. Hvala vam na godinama podrške. Hvala mojoj obitelji i prijateljima koji su me trpjeli zadnje tri godine a i duže, bez vaše podrške sigurno ne bih mogla.” napisala je Larisa.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM