viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.06.24 @ 08:22
OGLAS

I ove godine u Poreču se od 22.do 29.06.2024 održava najmasovniji karate događaj u godini za mlade iz cijelog svijeta. Na WKF karate kupu u pionirskoj kategoriji sudjeluju iz 46 zemalja cijelog svijeta što predstavlja najveći nivo u kategorijama pionirskog uzrasta.

OGLAS

Hamza Adilović je na ovom svjetskom takmičenju osvojio brončanu medalju u kategoriji borbe dječaci U21 -35kg. U izuzetno jakoj konkurenciji do medalje je došao pobijedivši predstavnika Škotske na
prednost prvog poena (Senshu) rezultatom 3:3, zatim u drugom krugu izgubio od domaćeg predstavnika iz Hrvatske rezultatom 0:1 da bi u borbama za medalju pobijedio predstavnika Češke rezultatom 5:1 te predstavnika Italije rezultatom 3:1.

Šef stručnog štaba karate kluba „Mladost“ Vitez je prezadovoljan postignutim rezultatom uzme li se u obzir da je ovo prvi nastup ovoga ranga u pionirskoj kategoriji te naglašava da je Hamza bio jedini u svojoj kategoriji iz Bosne i Hercegovine te da je dostojanstveno predstavio svoj grad Vitez i zemlju.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi