viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.05.22 @ 21:30

Legendarnom hrvatskome treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću vlasti u rodnom Travniku uručile su u četvrtak odluku o proglašenju počasnim građaninom te ključeve grada nakon čega je odigran prijateljski susret humanih nogometnih zvijezda Hrvatske i BiH.

Blažević je početkom travnja proglašen počasnim građaninom u rodnom Travniku, a sada mu je i službeno dodijeljeno to priznanje.

Više od 4.000 gledatelja na travničkom stadionu s oduševljenjem je pozdravilo njihova sugrađanina. “Ćiro, Ćiro,”, orilo kada je na sredini travnjaka stadiona Pirota gradonačelnik Travnika Kenan Dautović uručio je Blaževiću odluku o proglašenju počasnim građaninom te ključeve grada.

“Želio sam doći iako mi je doktor to zabranio. Rekao mi je da me se odriče jer nisam normalan, a ne zna da je moj boravak u Travniku najefikasnija medicina koja je mogla doći u ovim teškim zdravstvenim problemima u kojim sam se našao,” kazao je Blažević zahvalivši se vlastima na ukazanome povjerenju.

Blažević je na klupi hrvatske reprezentacije osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a prije nekoliko dana obilježio je i punih 40 godina od osvajanja naslova prvaka bivše države s Dinamom. Nažalost, Ćiro već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo.

Izbornik hrvatske vrste Zlatko Dalić, koji je sudjelovao u ovom nogometnome spektaklu, rekao je kako je došao u Travnik kako bi podržao svoga ‘učitelja’ Ćiru, te poručio kako humanitarni spektakl ima daleko veće značenje od samog nogometnog susreta.

“Mi na tome moramo raditi i biti zajedno. To je jako bitno. Mi moramo podržavati jedni druge. To je suživot i jedino ispravno”, rekao je Dalić.

Sav novac prikupljen od organiziranja nogometnog susreta između momčadi većinom sastavljene od “Vatrenih” iz 1998. te izabrane vrste BiH bit će uplaćen za opremanje dvaju škola u Travniku – Katoličkog školskog centra Petar Barbarić i za Srednju školu Travnik.

Oglasi
LM