viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 24.08.23 @ 13:39

U nekoliko dana Dinamo je ispao iz kvalifikacija Lige prvaka na vrlo traumatičan način. Izgubio je od AEK-a, točnije remizirao u susretu u kojem je remi značio isto što i poraz i to golovima u sudačkoj nadoknadi. Zatim je ostao bez trenera, bez dvojice ključnih igrača Dominika Livakovića i Josipa Šutala…

Osim toga bilo je puno buke i oko Dinamovih akvizicija, Jakirovićev dolazak izazvao je bijes kod Riječana koji su to vidjeli kao izdaju i nekorektan potez, zatim je napokon dovršen transfer Stojkovića, a onda je krenuo i stampedo, borba za dovođenjem još pokojeg pojačanja. U cijeloj toj priči nekako je praška Sparta pala u drugi plan iako nije trebalo biti tako, međutim puno toga važnog se događalo proteklih dana. Sparta je u medijima pala u drugi plan, ali ne i među igračima i Dinamovom strukom. Tu je sva pozornost usmjerena prema današnjoj utakmici, Jakirović i njegovi suradnici u svakom slučaju žele krenuti pobjedom, igrači također žele pobjedu i napravit će se sve da se do nje i dođe.

Ulazak u Ligu prvaka bio je prvi cilj, nije ostvaren, a drugi cilj je Europska liga. Konferencijska liga je tek utješna nagrada i nešto što neće nikoga u Zagrebu oduševiti. Činjenica je da Dinamo nije u bajnoj poziciji, a da ima iznimno neugodnog protivnika. Sparta je iskusna, čvrsta i kvalitetna te će trebati vrlo dobar nastup da je se slomi.Inače Sparta je treći ovosezonski Dinamov protivnik u Europi. Prva je bila Astana koju su modri lako riješili u drugom pretkolu Lige prvaka. Nakon toga uslijedio je AEK gdje je bilo puno muke, ali tako što se i očekivalo. Težak protivnik, najteži mogući u toj fazi natjecanja i u konačnici traumatično ispadanje.Sparta je pak igrala protiv Kopenhagena u trećem pretkolu Lige prvaka, odigrala je 0:0 u Danskoj pa onda ispala na penale u uzvratu u Pragu.

Sergej Jakirović, trener Dinama: “Ne mislim puno čačkati jer mislim da za to nema potrebe. Moramo imati još jedan plan ako bude energetske potrošnje. Stojković je u konkurenciji. Sparta je momčad koja igra 3-4-3, zna se povući i prijetiti iz bloka. Imamo ideju, još nas čeka analiza da bismo ih potpuno ugrozili. Može se, ima dobre pojedince, ali ima i svojih mana. Nadam se da to možemo iskoristiti.”

Brian Priske, trener Sparte: “Ne može se govoriti o prednosti u ovoj fazi natjecanja i ovakvoj utakmici. Teško je reći hoće li nam biti prednost ili ne, svjesni smo situacije, ali nas se to ne tiče. Promijenili su trenera, dolaze i odlaze igrači. Znamo da je njihov novi trener radio u Rijeci, znamo i da igrači dolaze i odlaze, ali fokusirani smo na sebe i na svoju kvalitetu. Jednako se pripremamo, pokušavamo pristupiti igri na drugačiji način, iako je malo teže jer ne znamo kako će biti s novim trenerom. Iako, bilo bi isto sa starim da je odlučio napraviti neke promjene. Gledali smo trenera u Rijeci, i nove igrače, ali fokus je na nama i želimo izboriti najbolji mogući rezultat.

Oglasi
LM