viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.02.24 @ 09:33

Albanski grad Skadar domaćin je, 16. po redu, Europskog prvenstva za svećenike u malom nogometu koje se igra od 5. do 9. veljače. Nakon prvog dana natjecanja koje je održano u utorak, 6. veljače svećenici iz BiH osigurali su prolaz u polufinale.

Europsko prvenstvo za svećenike otvoreno u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, 5. veljače kada su se prezbiteri iz 17 zemalja, njih oko 230, okupili u skadarskoj katedrali Sv. Stjepana Prvomučenika na sv. misi koju je predslavio nadbiskup metropolita skadarski mons. Angelo Massafra, OFM.

OGLAS

Drugi dan bio je rezerviran za odigravanja utakmica. Momčadi su bile podijeljene u pet skupina, a svećenici iz BiH bili su smješteni u prvoj zajedno s reprezentacijom Austrije i Bjelorusije. Nakon dvije pobjede (BiH-Austrija 7:0 i BiH-Bjelorusija 11:0) u četvrtfinalu snage su odmjerili s ekipom Slovačke koju su u zanimljivoj utakmici pobijedili s 3:2.

OGLAS

Organizatori su se potrudili te osigurali praćenje ovog događaja putem službene mrežne stranice https://futsalpriests.al gdje se mogu pronaći detaljne informacije vezane za reprezentacije i rezultate s ovoga prvenstva.

OGLAS

Vrijedi spomenuti kako svećeničku nogometnu reprezentaciju BiH pod trenerskim vodstvom Mate Neretljaka predstavljaju: fra Nikola Pejčin (župni vikar – Livno), don Dražen Kustura (župnik – Novo Sarajevo; glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije), fra Ivica Tomas (župnik – Banbrdo), fra Nikica Tomas (HKM Krefeld), don Vladimir Pranjić (ekonom Vrhbosanske nadbiskupije), fra Mario Jelić (župnik – Ljubunčić), fra Bojan Martinović (župni vikar– Livno), fra Ivan Tučić (župnik – Bihać), don Stjepan Didak (župnik – Gradačac i Turić), fra Ivan Stanić (župni vikar – Tolisa), fra Jure Šekerija (župni vikar – Bugojno), don Josip Papak (ekonom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa), don Ljubo Zadrić (profesor na KBF-u Sarajevo i fra Josip Tomas (župnik i gvardijan – Kreševo).

Srijeda, 7. veljače je slobodan dan što se tiče odigravanja utakmica te će sudionici provesti vrijeme u Tirani. Završnica će se odigrati u četvrtak, 8. veljače, a u polufinale su se uz BiH plasirale i: Hrvatska, Poljska i Portugal.

Oglasi
LM