viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.10.22 @ 08:44

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Beču, on je u 2. kolu svladao drugog nositelja i petog igrača svijeta Grka Sefanosa Tsitsipasa sa 4-6, 6-4, 7-6 (4) nakon dva sata i 43 minute igre.

OGLAS

Bio je ovo četvrti međusobni susret Ćorića i Tsitsipasa i treća pobjeda hrvatskog igrača. Ove godine sastali su se drugi put, a i u prvom dvoboju bolji je bio Ćorić i to u finalu Cincinnatija što mu je donijelo najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Oglas

Tijekom prvoga seta Ćorić je bio u podređenom položaju, nije osigurao niti jednu “break-loptu”, dok je Tsitsipas imao njih sedam i iskoristio je posljednju što mu je ujedno donijelo i set. Već u svom prvom servis-gemu Ćorić je bio suočen sa 15-40, ali izvukao se odličnim serviranjem. Kod zaostatka 4-5 Ćorić je spasio 0-40, a zatim i još jednu prednost Tsitsipasa, sve redom odličnim servisima, ali na petu set-loptu Grka prvi je put promašio prvi servis, da bi zatim u poenu koji se igrao nakon ubačenog drugog servisa Ćorić poslao jedan forhend u aut.

Kad je Tsitsipas oduzeo servis Ćoriću početkom drugog seta i poveo sa 2-0 činilo se kako će se Grk “osvetiti” za poraz u Cincinnatiju, ali odmah u sljedećoj igri Ćorić je fenomenalnim lobom iskoristio svoju prvu “break-loptu” u meču, a od tog je trenutka izgledao i kao bolji igrač na terenu. Novi “break” Ćorić je ostvario za vodstvo od 5-4 u drugom setu i zatim mirno riješio tu dionicu igre u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi put je do prednosti u meču Ćorić stigao oduzevši servis suparniku za vodstvo od 3-2 u trećem setu. Iako je propustio 0-40, a na treću od te tri vezane “break-lopte” je poslao u mrežu lagani “passing”, Ćorić je stigao i do četvrte prilike u tom gemu, a onda je Tsitsipas promašio volej.

No, Grk se nije predao, odmah u sljedećoj igri je uzvratio “re-breakom” da bi potom oba igrača držala svoj servis do “tie-breaka”. U odlučujućoj igri Ćoriću je bio dovoljan jedan “mini-break” za veliku pobjedu. Kod rezultata 2-2 Tsitsipas je jednu lopticu zahvatio rubom reketa, poslao ju daleko u aut, a Ćorić je zatim sigurnom igrom u poenima na svom početnom udarcu održao prednost.

Ćorić će u četvrtfinalu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkacza.

Oglasi
LM