spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Faruk Hadžibegić o Islanđanima: Slovačku i Luksemburg svrstavaju ispred nas, kvalitetniji smo od njih

- Oglasi -

Faruk Hadžibegić, izbornik A reprezentacije Bosne i Hercegovine, obavio je prvi zadatak. 

Izbornik Zmajeva prisustvovao je utakmici između Švedske i Islanda, a za stranicu NSBiH komentirao je Islanđane, prvog protivnika našeg tima u kvalifikacijama za EURO 2024, koje otvaramo 23. ožujka u Zenici.

– Moram priznati da sam iznenađen reakcijom selekcije Islanda, bili su vidno razočarani nakon poraza od Švedske, sigurno su imali velika očekivanja. To mi govori da imaju ozbiljne ambicije da naprave dobar rezultat u kvalifikacijama za plasman na EURO 2024.

Po onome što su prikazali radi se o ekipi koja mnogo trči, igra agresivno i u napadu i obrani. Dobro je što sam imao priliku da ih gledam, a prateći izjave, stekao sam utisak da za favorita u našoj grupi smatraju Portugal, te da su oni najozbiljniji kandidat za osvajanje drugog mjesta.

I Slovačku i Luksemburg svrstavaju ispred nas, što i nije tako loše jer to može biti dodatni motiv za naše igrače, uz činjenicu da prvu utakmicu igramo na svom terenu – kazao je Hadžibegić, uz zaključak: – Mi smo bez sumnje kvalitetnija ekipa i bit ćemo spremni za duel .

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.