viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.09.23 @ 23:11
OGLAS

Nakon lipanjskog finala Lige nacija hrvatska reprezentacija nastavila je s kvalifikacijama za Euro 2024. Vatreni su u Rijeci pobijedili Latviju s čak 5:0, dok u ponedjeljak od 18 sati gostuju kod Armenije.

OGLAS

Dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Bruno Petković (3, 44), a po jedan gol su dodali Luka Ivanušec (13), Andrej Kramarić (68) i Mario Pašalić (78). U drugom susretu iz ove skupine Turska i Armenija su u Eskisehiru remizirale 1-1. Na ljestvici skupine D vodi Turska sa 10 bodova iz pet utakmica, Hrvatska je druga sa sedam bodova iz tri susreta, a sedam bodova ima i Armenija, ali iz četiri ogleda. Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake skupine izborit će direktan plasman na EURO 2024. u Njemačkoj.

Hrvatska je bila favorit i Vatreni nisu dozvolili nikakvo iznenađenje protiv 134. reprezentacije svijeta koja je na Rujevicu stigla s tri poraza u skupini. Izbornik Zlatko Dalić je ostavio Matea Kovačića na klupi nakon što je na zadnjem treningu osjetio zatezanje u mišiću, lijevog beka je zaigrao Borna Sosa, Luka Ivanušec je bio polušpica, Ivan Perišić lijevo krilo, Andrej Kramarić desno, a u vrhu napada je bio Bruno Petković. Hrvatska nije mogla bolje otvoriti susret. Srebrni i brončani s posljednja dva World Cupa poveli su već u trećoj minuti sjajnim golom Brune Petkovića iz slobodnog udarca sa više od 20 metara. “Petko” je namjestio loptu i prekrasno prebacio preko živog zida za vodstvo Hrvatske. Razigrana Hrvatska je u 13. minuti zabila i drugi gol. Perišić je ubacio s lijeve strane, netko od stopera Latvije loše je reagirao u skoku, nakon čega se lopta odbila do Ivanušeca, koji s ruba peterca zabio za 2-0. Za bivšeg igrača Dinama, a od ovoga ljeta novog člana Feyenoorda, bio je to prvijenac u 15. nastupu u reprezentativnom dresu. U 26. minuti odličnu priliku je imao i Kramarić koji je ušao u šesnaesterac iskosa i pucao, ali ravno u golmana. Tri minute kasnije gosti su prvi put zaprijetili hrvatskim vratima. Pobjegao je Uldrikis čitavoj obrani Hrvatske, no Livaković je sjajno reagirao.U samoj završnici prvog dijela Hrvatska je zabila i treći pogodak, a ponovo je Petković bio strijelac. Perišić je savršenom loptom s lijeve strane našao napadača Dinama koji je zabio u prazan gol za 3-0.

OGLAS

Na otvaranju drugog dijela Hrvatska je imala sjajnu priliku za četvrti gol. Modrić je potegnuo ljevicom, no obranio je vratar uz pomoć grede, a onda se lopta odbila do Kramarića, koji je pucao, ali je gostujuća obrana blokirala njegov udarac. U 58. minuti zaprijetili su i gosti. Glavom je pucao Krollis, no Livaković je bio spreman. U 64. minuti je opasno prijetio i Ikaunieks, ali je “Livi” još jedno odlično reagirao. Hrvatska je golijadu nastavila u 68. minuti. Čim je ušao u igru, Barišić je izveo slobodan udarac s lijeve strane odlično nabacivši na drugu stativu gdje je Kramarić rutinski zabio za 4-0 postigavši svoj 25. gol u hrvatskom dresu. “Petarda” je pukla u 78. minuti kada je Pašalić lijepo pogodio nakon solo prodora.Do kraja susreta Dalićevi odabranici su imali još nekoliko lijepih prigoda, no rezultat se više nije mijenjao.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM