viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.09.23 @ 08:39
OGLAS

Nakon lipanjskog finala Lige nacija hrvatska reprezentacija nastavlja s kvalifikacijama za Euro 2024. Vatreni u petak igraju protiv Latvije u Rijeci, dok u ponedjeljak gostuju kod Armenije.

OGLAS

Obje utakmice počinju u 20:45 uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u. Već od 20 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju s gostima i analizama u studiju Nove TV.

Hrvatska je ove godine ostvarila još jedan veliki uspjeh te čudesne generacije. Nakon srebra i bronce sa svjetskih prvenstava, Vatreni su igrali novo finale, ovaj puta Lige nacija.

OGLAS

Ove jeseni na rasporedu je završnica kvalifikacija za Euro 2024. koji će se održati u Njemačkoj. Hrvatska se nalazi u dobroj poziciji za izravan plasman, a to treba potvrditi dvjema očekivanim pobjedama u rujnu.

OGLAS

Hrvatska po svih šest bodova

Vatreni su zbog obaveza u Ligi nacija dosad odigrali tek dva kola. Prvo nas je malo šokirao onaj remi protiv Walesa u Splitu, ali je sve brzo popravljeno velikom pobjedom kod glavnog konkurenta za prvo mjesto u skupini D, Turskoj.

OGLAS

Vodeći Turci imaju dvije utakmice više pa ćemo s njima izravnati račune u narednim mjesecima kada ćemo nadoknaditi utakmice zaostatka. Za prvo mjesto bi ipak trebalo upisati šest bodova protiv Latvije i Armenije iako gostovanje u Erevanu neće biti nimalo lak zadatak ovog ponedjeljka.

“Mi imamo respekt prema svima i takva je stvar i s Latvijom. To sam rekao i igračima i stožeru i krenut ćemo s najjačim mogućim sastavom. Želimo igrati s 15 igrača, rasporediti snagu i nećemo mijenjati ništa. Krećemo s najjačim što imamo, ali nemojte me dovoditi u situaciju da mijenjam svoj stil i najavljujem sastav. Idemo s punom snagom. Nama što prije treba tih 15-16 bodova da se plasiramo”, rekao je Zlatko Dalić na konferenciji za medije.

No barem na Rujevici ne bi trebalo biti nikakvih problema. Izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju ima sve igrače i sve osim možda i uvjerljivije pobjede bila bi neugodna senzacija. Male su šanse za to jer su Vatreni uistinu veliki favoriti protiv jedne od najslabijih europskih reprezentacija i autsajdera u našoj skupini.

Modrić s Vatrenima

Priliku za nešto više nogometa dobit će Luka Modrić kojem ne cvjetaju ruže u Realu po pitanju minutaže. Zato je tu Hrvatska i najdraži dres u kojem će i dalje igrati.

”On ima veliki motiv da nastavi i da vodi Hrvatsku na Euru. Moramo biti sretni da je Luka tu, da je Perišić tu, Vida, Brozović. Oni ne igraju zbog starih zasluga, zadužili su reprezentaciju. I dalje su najkvalitetniji na tim pozicijama. Dok je Luka tu, bit će maksimalno unutra”, poručio je izbornik.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM