viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 27.01.24 @ 11:26

Napravio je Sergej Jakirović dubok rez uoči priprema, jasno i glasno otpisao nekoliko prvotimaca, rekao da na njih više ne računa.

Bohdan Mihajličenko otpisan je još prije nekoliko mjeseci, Joauquin Sosa nije ni dobio priliku, Antonio Marin ušao je u zadnjih pola godine ugovora, Luka Menalo nije bio u prvom planu… I svi su oni dobili otvorene ruke da pronađu neku novu opciju, novi klub u kojem će igrati.

OGLAS

Među njima je i Josip Drmić, donedavno najskuplji Dinamov igrač, napadač koji u Maksimiru nikad nije ispunio ono zbog čega je doeveden. Istina, zabio je neke golove, koji su Dinamu donijeli puno, kao onaj protiv Bodo/Glimta za ulazak u Ligu prvaka, ali kad se podvuče crta, ipak je isporučio manje no što se očekivalo.

OGLAS

Znamo Drmićev put u Dinamu i ne treba ga stalno ponavljati. Kod Ante Čačića nije bio standardan, a nakon utakmice Lige prvaka u Salzburgu čak je i prozvao trenera zbog taktike. Nije ga šmekao ni Igor Bišćan, potom ni Sergej Jakirović, iako je Drmić, zanimljivo, ove sezone drugi Dinamov strijelac! A prvi, ako bi se gledalo koliko mu je minuta potrebno za pogodak. Odigrao je bivši švicarski reprezentativac 383 minute, zabio šest pogodaka, dva hat-tricka. Jedan Rudešu u HNL-u, drugi Orioliku u Kupu. Nisu to najjači protivnici, ali, piše se, treba i njima netko zabiti. Tko je nekim drugim igračima branio da zabiju? Međutm, čitavo to vrijeme u Dinamu Drmića muči koljeno, problemi su kronični, on ulaže u sebe i trenira dodatno, ali teško je u takvom stanju imati kontinuitet, ući u pravu formu… I tako je Drmić zimus, šest mjeseci prije isteka ugovora dobio mogućnost da može otići iz Maksimira.

OGLAS

Ali, od svih spomenutih igrača, koje je otpisao Jakirović, jedino je Drmić još u Maksimiru. Marin je otišao u Olimpiju, Sosa u Montreal, Menalo u Celje, Mihajličenko se vratio u Ukrajinu (Polisja), neki novi juniori su otišli po posudbama, neki se s njih vratili i produžili na drugu.

Samo je Drmić još uvijek u Dinamu i čeka rasplet svoje sudbine. Trebao bi trenirati s juniorima, no, po dogovoru s klubom, trenira sam. Iz praktičnog razloga, njegovo koljeno ne trpi umjetnu travu na kojoj radi juniorska momčad pa ona za to vrijeme trenira u teretani i dvorani i – čeka.

Hoće li doći neka ponuda pa Drmić već ove zime, kao slobodan igrač napusti Dinamo, hoće li se dogovoriti s klubom pa ranije raskinuti ugovor i onda tražiti sreću negdje drugdje ili će tako trenirati do ljeta i isteka ugovora? U svakom slučaju, trenutno je on zadnji ‘neraspoređeni’ igrač s liste otpisanih, još uvijek Dinamov igrač, koji trenira u Maksimiru.

Oglasi
LM