viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.02.22 @ 16:48

Najbolji igrač Rijeke dao je zanimljiv intervju pred Jadranski derbi. Sutra u 18 sati, uz izravni prijenos na Arenisport Hajduk i Rijeka igraju Jadranski derbi.

Ta utakmica bit će prvi ‘čin’ vikend-derbija, budući da dan kasnije, također u 18 sati, igraju Osijek i Dinamo na Gradskom vrtu. Derbi između dva jadranska rivala najavio je i najbolji igrač Rijeke Josip Drmić u intervjuu za Sportske novosti. “Izgubili smo konstantu koju smo imali u prvom dijelu sezone, protiv Dinama nam se dogodio pad koncentracije, ostali smo bez nekih iskusnih igrača poput Tomečaka i Galovića, no njihova mjesta popunili smo s mladim i ambicioznim igračima, vidjet ćemo kako će to izgledati”, rekao je Drmić u uvodu za SN, komentirajući početak proljetnog dijela sezone. Sada je pred Rijekom i Drmićem veliki derbi s Hajdukom. “Od kada Dambrauskas preuzeo klupu Hajduk je postao ozbiljan takmac, jak i može konkurirati svakome. Drago mi je zbog njih i lige. Mislim da svi mogu profitirati od toga. Super je igrati u takvoj atmosferi, zbog takvih stvari se igra i živi nogomet. Mi smo imali svojih padova, ali ne bih rekao da smo mi otpisani, meni je to malo preteška riječ. Naše šanse postoje, osobno vjerujem u njih, i borit ćemo se dokle god one postoje”. Hajduk i Rijeka ove su se sezone susreli dva puta. Na Poljudu je slavila Rijeka, a na Rujevici Hajduk. “Osjetio sam taj rivalitet. Iako sam ja u tom segmentu više Švicarac, profesionalac. ‘Gasim’ takve stvari. No, kada krene utakmica jako je lijepo vidjeti i osjetiti tu energiju s tribina, taj adrenalin. Pa zato se i živi nogomet. Sve je dobro dok se ne prelazi granica. Nadam se da se neće ponoviti one ružne scene koje su se pojavile u zadnjem derbiju, to nikome nije u interesu”.Drmić od utakmice očekuje dosta. “To je derbi, bit će sigurno dobra utakmica. Ne bih puno palio atmosferu, ali sigurno nas očekuje sjajan vikend. Samo se nadam da će biti dobra utakmica, da se neće svirati jedanaesterci, da nećemo VAR provjeru čekati 10 minuta. Neka bude fer igra, pa neka se vidi tko je jači i bolji”.Osim duela Rijeke i Hajduka, gledat ćemo i duel dva najbolja strijelca lige, Marka Livaje i Josipa Drmića. “Ako uzmemo u obzir tri moje posljednje utakmice koje sam igrao, praktički nisam pucao na gol. Morao sam se prilagoditi situaciji, odraditi druge zadatke na terenu. Sigurno nisam zaboravio igrati nogomet, ali teško i dolazimo do opasnih šansi. Danas se moram duplo više potruditi i dati duplo više energije da dođem do protivničkog kaznenog prostora. To meni nije problem, ali neke stvari su se u našoj ligi promijenile, to se vidi i sa strane”, rekao je Drmić, a onda se osvrnuo na svojeg napadačkog kolegu u redovima Hajduka. “Livaja je top igrač, jedan od najboljih u ligi, a moram naglasiti i da jako dobro puca jedanaesterce. Doduše, ja u niti jednoj ligi nisam doživio da se toliko kaznenih udaraca svira jednom klubu. Trudim se zaista biti realan, nitko ne spori njegovu kvalitetu, ali igrajući u Švicarskoj, Njemačkoj i Engleskoj to nigdje nisam doživio”.

OGLAS

Drmić se osvrnuo i na svoju budućnost. Na kraju sezone ističe mu ugovor s Norwichem koji ga je posudio Rijeci. “Ne znam što budućnost donosi. Idem iz dana u dan, od utakmice do utakmice. Ponuda Rijeke je na stolu, sigurno ćemo se sjesti i napraviti plan. Generalno se radujem budućnosti, gledajući oko sebe i čitajući vidim da ta nesretna pandemija ide svojem kraju. Dolazi ljeto i pozitivne vibracije. Samo da budem zdrav i da mi karijera traje što duže”. Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izdanju Sportskih novosti.

OGLAS
Oglasi
LM