viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.04.22 @ 13:52

Dobra atmosfera je očito jedan od glavnih faktora uspjeha seniorske ekipe Škole košarke „Prvi koš“ Vitez u ovoj sezoni. Kako navodi trener Igor Bošnjak, itekako su pogođena pojačanja za ekipu, što gledano košarkaški, a itekako važno i karakterno.

OGLAS

Jedno od tih pojačanja je i Kenan Fajković (1997.), koji je svojim iskustvom u drugom dijelu sezonu dosta pomogao igrama „Prvog koša“ pa s pravom ističe i najavljuje utakmice koje su pred njima.

Oglas

Odlična je sezona iza seniorske ekipe, ostvaren je play-off. Na poziv trenera Igora Bošnjaka priključili ste se ekipi na polusezoni i koliko čujemo i vidimo donijeli ste potrebno iskustvo. Koliko ste zadovoljni rezultatima, svojom igrom, radom u Prvom košu?

Prije svega želio bih se zahvaliti treneru Igoru Bošnjaku, na ukazanom povjerenju. Iskustvo je bilo neophodno za ovakav mlad tim i drago mi je što sam, kako trener navodi, ispunio svoj cilj. Drugu polu sezonu smo završili sa jednim porazom, što je itekako dobar rezultat i što može dati obećavajuće rezultate za naredni period. Trenažni proces ide punom parom i timska atmosfera ne može biti bolja. Zadovoljan sam naravno i svojim igrama, jer što ne mogu ofenzivno, uvijek ima defanzivna strana i taj trenutak želje i htjenja koji je kod mene uvijek prisutan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koju utakmicu izdvajate kao najbolju koju ste odigrali do sada u Prvom košu?

Kao svoju najbolju utakmicu izdvojio bih upravo ovu zadnju protiv KK „Iskra“ koja je bila direktan konkurent za Play-off. Mojih nekoliko skokova i poena u ključnim trenucima utakmice ostavili su trag na finalnom rezultatu.

Pred vama je prva polufinalna utakmica Play-off- a, što očekujete od te utakmice, jer u goste dolazi prvoplasirana ekipa A2 Lige skupina Jug, ekipa Visokog?

Prva utakmica Play-off- a će biti izuzetno teška. Na domaćem terenu dočekujemo ekipu Visokog, a koji su nama nepoznata ekipa iz razloga što su igrali drugu skupinu A2 Lige. U utakmicu trebamo ući fizički jako i sa puno želje za pobjedom, a ako se to dogodi, odnijet ćemo pobjedu i spremati se za gostovanje!

Oglasi
LM