spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Koliko će zarađivati Faruk Hadžibegić na klupi Zmajeva?

- Oglasi -

Nogometni savez Bosne i Hercegovine nije objavio koliko će zarađivati Faruk Hadžibegić na klupi Zmajeva. No, iz poruke Vice Zeljkovića, moglo se naslutiti da će novi izbornik imati istu plaću kao i njegov prethodnik Ivaylo Petev. To znači da će Hadžibegić zarađivati između 30.000 i 40.000 KM mjesečno.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH, na jučerašnjem predstavljanju novog izbornika, kazao je kako će novi stručni stožer Zmajeva imati isti proračun kao i tim kojeg je vodio Bugarin.

A o tome koliko je zarađivao prethodni izbornik govorio je jedan od članova Izvršnog odbora NSBiH netom prije nego što će Petev u siječnju 2021. godine biti ustoličen u izborničku fotelju.

– Nemamo veću mogućnost od one što su imali prethodni izbornici, a to je mjesečna plaća od 30.000, 40.000 KM – rekao je krajem 2020. godine Milorad Sofrenić, član Izvršnog odbora NSBiH, što se očito još nije promijenilo.

Hadžibegić se na klupi Zmajeva debitirati 23.3.2023. godine u meču prvog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Islanda (Zenica), a tri dana kasnije sa bh. timom će gostovati kod Slovačke.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.