viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 12.07.23 @ 12:32

Miloš Pavlović je novi izbornik ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučio je Upravni odbor KSBiH.

S ambicioznim stručnjakom (39) obavljeni su temeljiti razgovori, nakon kojih je zaključeno da se radi o najboljem kandidatu za klupu Zmajica.

Jedan od osnovnih kriterija je bila stručnost u radu s mlađim igračicama, s obzirom da reprezentaciju očekuje svojevrsna smjena generacija nakon što se nekoliko iskusnijih košarkašica oprostilo od dresa s državnim grbom.

Miloš Pavlović je šef stručnog stožera mađarskog Vasasa. Ranije je bio trener Gyora, također kluba iz Mađarske, a sa ekipom Radivoja Koraća je nekoliko sezona osvajao Prvenstvo Srbije, kao i WABA ligu.

Miloš Pavlović je uspješno obavljao i funkciju izbornika U-20 reprezentacije Srbije sa kojom ima srebrnu medalju s Europskog prvenstva. Također, kao dio stručnog stožera seniorske reprezentacije Srbije ima osvojeno europsko zlato.

“Prije svega, velika je čast i zadovoljstvo biti izabran za mjesto izbornika. Ukazano mi je veliko povjerenje. Zahvalan sam na tome čelnicima Košarkaškog saveza BiH. Goran Lojo i prethodna generacija su postavili izuzetno visoke standarde i napravili velike uspjehe. Sada treba napraviti tranziciju u smjeni generacija i ujedno to će biti moj najveći zadatak. Pogledati sve igračice, kandidatkinje za seniorski reprezentaciju u bliskoj budućnosti, napraviti kvalitetnu selekciju i strpljivo graditi tim koji bi mogao predstavljati BiH na pravi način. Čeka nas izuzetno težak posao, ali sam siguran da ćemo postići zacrtane ciljeve”, istaknuo je Pavlović u izjavi za službenu stranicu KSBiH.

Oglasi
LM