viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.01.22 @ 08:44

Baš kao u pravoj sapunici, u posljednjoj epizodi serijala ‘Novak Đoković, ne cijepljenje i Australian Open“ vidjeli smo ogroman zaokret na samom finišu. Iako je sve upućivalo k tome da će na kraju ipak igrati ovogodišnje izdanje AO-a, australski ministar za imigracije, Alex Hawke, odbio je Novaku Đokoviću vizu za ulazak u Australiju.

Iako je na sudu Đoković ‘pobijedio’, Hawke je imao posljednju riječ u ovom slučaju. U priopćenju je poručio da je odlučio iskoristiti svoju ovlast prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da bi poništio vizu na temelju zdravlja i dobrog reda, kao i da je to bilo u javnom interesu.

OGLAS

Na ovaj način je Đoković ostao bez mogućnosti da 10. osvoji ovaj turnir, isti u kojem je osvajao naslov prvaka u posljednje tri godine zaredom.

OGLAS

“Iskoristio sam svoju ovlast o Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Iz razloga zdravlja i dobrog reda, sve u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog. Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morissonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije”, pojasnio je Alex Hawke.

OGLAS
Image
Oglasi
LM