viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.04.24 @ 19:44
OGLAS

Proteklog vikenda plivači mostarske “Orke” zabilježili su nastupe na dva vrhunska mitinga koji su se održali u glavnom gradu Grčke Ateni i u Banja Luci.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar je na poziv organizatora zabilježila nastup na super jakom plivačkom mitingu “Acropolis Swimm Open” koji se održao u olimpijskom centru OAKA.

OGLAS

Tradicionalni miting

OGLAS

Riječ je o tradicionalnom mitingu u organizaciji Plivačkog saveza Grčke, koji u ovom periodu godine okuplja neke od najboljih svjetskih plivača, sa svih svjetskih kontinenata. Zabilježila je nastupe u nekoliko disciplina, a u njenoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin osvojila je treće mjesto u vremenu 02:11.78. Što je svakako odličan rezultat, s obzirom da je Lana na ovo natjecanje došla nakon vrlo teških priprema na Majorci.

OGLAS

U organizaciji APK “22 April” proteklog vikenda u Banjoj Luci održan je međunarodni plivački miting “Swim wars 2024”. Na mitingu je sudjelovalo preko 550 plivača i 57 klubova iz 13 zemalja. I ovaj miting je okupio vrhunske plivače koji su osvajači medalja na najvećim svjetskim plivačkim smotrama kao što su, olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva.

Osvojeno 11 medalja

Klub Orka na ovom mitingu predstavljalo je 11 plivača, koji su osvojili 11 medalja, od čega je šest zlatnih, dvije srebrene i tri srebrene medalje. Osvajači medalja za naš klub bili su: – Klara Drlja; 50 leđa zlato, 100 leđa zlato, 200 leđa zlato, 400 mix zlato, 200 mix srebro i 400 kraul srebro.,- Aljoša Stanić; 50 prsno zlato, 100 leđa prsno, 100 kraul bronca, 100 delfin bronca.,- Merjem Čampara; 400 kraul bronca.

Pored ovih medalja nekoliko plivača “Orke” je osvajalo četvrta mjesta sa minimalnim zaostacima za osvajačima medalja. Ovaj klub su na ovom mitingu još su prestavljali; Danis Harmandić, Joško Rozić, Ivan Drlja, Jure Trubarac, Mak Torlo, Miro Ivanković, Luka Doko i Bruno Marijanović. Treneri u pratnji naših plivača bili su Mateo Vidaković i Dino Jelin.

Ovaj vikend u subotu 4.5.2024. godine, na Sveučilišnom bazenu u Rodoču “Orka” će organizirati IV međunarodni plivački miting “Sveučilišni kup – Sprintko”, na kome se očekuje nastup velikog broja najmlađih plivača.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM