OGLAS
Vrijeme objave: 06.09.23 @ 06:45
OGLAS

Hrvatska reprezentacija u petak u 20:45 na Rujevici protiv Latvije igra utakmicu petog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Momčad izbornika Zlatka Dalića dosad je pobijedila Tursku (0:2) te odigrala neriješeno (1:1) s Walesom. Zbog završnice Lige nacija, u kojoj su osvojili drugo mjesto, hrvatski nogometaši nisu odradili više utakmica. Dalićevi izabranici okupili su se ovoga tjedna kako bi se pripremili za Latviju, a zatim i Armeniju, kod koje će gostovati u ponedjeljak, 11. rujna.

OGLAS

Dalić je u razgovoru za Maxsport televiziju pričao o ponudama koje je odbio zbog Hrvatske, a progovorio je i o nepravednom statusu hrvatskog nogometa u svijetu. ”Nakon finala Lige nacija imao sam ponude tri velika kluba i dvije reprezentacije s Bliskog istoka, ali mene to ne zanima. Rekao sam im da sam pun želje, volje i motiva za hrvatsku reprezentaciju. Posao koji radim je najljepši mogući. Možda propuštam neke stvari, ali to mi nije bitno. Dok god osjećam tu energiju i dok imamo rezultate, ja ću biti tu. Hrvatska je u posljednje dvije godine napravila čudesne rezultate”, rekao je Dalić.

”Od 29 utakmica izgubili smo samo dvije. Osvojili smo dvije medalje u šest mjeseci, to nije napravio nitko. Zato me zasmetao tretman naših igrača kod nagrada. Hrvatska mora imati puno veći respekt od svih, posebice od FIFA-e i UEFA-e. Ne govorim ovo napamet, naši rezultati to pokazuju. Ponekad imam dojam da svima smetamo. Petljamo se u vrh onima kojih je 200 milijuna, a nas ima samo tri. Što ćemo im mi, samo im smetamo. Naš prkos i naš inat je toliko jak da se uvijek dokažemo. Zato me to smetalo i zato sam bio jedini izbornik koji nije želio glasati”, dodao je.

OGLAS

Dalić smatra da su hrvatski igrači previše podcijenjeni: ”Slično je i s transferima. Puno se pričalo zašto ja ne mogu u neki veliki klub. Ja nisam u nikakvoj agenciji, nemam agenta, nemam nikoga. Ja nemam ništa i meni to ne treba. U tim agencijama se stalno vrti nekoliko istih imena. Novci se tu dijele i tako se završavaju ti transferi. Mi nismo u tome. Da neki naš igrač ima englesku ili španjolsku putovnicu, koštao bi deset puta više. Ali neka, mi njima pokažemo sve na terenu.”

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM