viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.10.22 @ 17:48

Od 18:45 Dinamo i Salzburg kreću u prvu od dvije bitke u samo šest dana koje bi mogle odlučiti nastavak europske sezone hrvatskog prvaka. Večerašnji susret i onaj na Maksimiru sljedećeg utorka vjerojatno će biti odlučujući u Dinamovoj borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta u skupini. Modri su trenutno drugi u skupini E s tri boda, dok su Austrijanci treći s tek bodom manje te se i oni nadaju istom što i Dinamo, prolazu skupine ili makar osvajanju trećeg mjesta koje ovog proljeća vodi u Europsku ligu.

Dinamo će nakon dvije utakmice u kojima se braneći uspio dokopati tri boda protiv europskih giganta prvi puta pokušati zaigrati na način koji inače igraju u SuperSport HNL-u, napadački i po pobjedu. No neće biti nimalo lako jer je Salzburg je sjajna mlada momčad koja se ne boji nikoga. Najbolje potvrde za to su remiji kod Chelseaja i protiv Milana. ”Oni će stajati visoko i napasti nas, Salzburg živi od tog presinga, moramo što manje gubiti lopte u našoj polovici, moramo paziti na posjed, izaći iz presinga i pokušati mijenjati strane što češće“, rekao je Robert Ljubičić na druženju s medijima uoči utakmice.

OGLAS

Ante Čačić je nakon još jedne pobjede Dinama u prvenstvu ipak izrazio nezadovoljstvo zbog primljenog gola. Muče ga i ozljede Ristovskog i Mišića. Makedonac sigurno neće igrati neko vrijeme, dok je Mišić svojim igrama ove sezone za mnoge postao i kandidat za reprezentaciju.Zbog želje za pobjedom, prvom gostujućom za Modre u Ligi prvaka još od one amsterdamske iz sad već daleke 1998. godine, ali i ozljede Ristovskog, Čačić će vjerojatno promijeniti provjereni 3-5-2 recept za utakmice na najvišem europskom nivou, naslijeđenim jod od Nenada Bjelice. U posljednjoj liniji trebala biti bi četvorica, a to onda otvara mjesto za još jednog ofenzivnijeg igrača, veznjaka ili krilo. Bočkaj u prvih 11? Ostaje pitanje hoće li Robert Ljubičić i dalje ostati na poziciji lijevog beka ili će možda napokon dobiti priliku na svojoj poziciji u veznom redu, ako Mišić ne bude mogao istrčati večeras.Petar Bočkaj je u domaćoj ligi u sjajnoj formi, a pitanje je treba li ga Čačić staviti na lijevog bočnog ili pak na desno krilo, poziciju s koje bombardira 16-erac protivnika.

OGLAS

Sastav Dinama: Livaković – Moharrami, Perić, Šutalo, Ljubičić – Mišić, Ademi – Teophille, Ivanušec, Oršić – Petković.

OGLAS

Viteški Klub navijača Dinama poziva sve da u njihovom kafiću bodrite Modre do pobjede koja može biti ključna u borbi za europsko proljeće. Prijenos su osigurali i to na HRT 2.

Oglasi
LM