OGLAS
Vrijeme objave: 21.10.23 @ 13:28
OGLAS

Nakon sjajne sportske srijede i velika dva derbija u zaostalom kolu, danas se nastavlja redovno 11. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Danas su na rasporedu tri susreta, a kolo će otvoriti u Doboju Sloga i Široki Brijeg od 13 sati i 30 minuta na stadionu “Luke”. Oba tima u meč ulaze sa određenim kadrovskim problemima. No definitivno, u većim problemima je Široki Brijeg, kod kojeg izvjesno neće biti kapitena Ćavara zbog kartona, te Šaravanje, Lukića, Benića, Lovrića zbog povreda i bolesti. Sa druge strane, Vlado Jagodić ne može računati samo na Grabeža. Sloga ove sezone igra po principu toplo-hladno, pobjeda kod kuće, poraz na strani, pa su trenutno na 12 osvojenih bodova. Široki je zaliječio rane poslije poraza od Željezničara na Grbavici i pobjedom protiv Igmana se vratio na pobjednički kolosijek.

OGLAS

Druga utakmica počet će od 18 sati i 30 minuta, a sastaju se Posušje i GOŠK. Oba tima su pokazali jako dobre partije ove sezone, sjajno su vođeni od trenera Karačića i Ćosića, pa se očekuje još jedno interesantno nadmudrivanje u hercegovačkom okršaju. Posušje je dva kola bez pobjede, prvo remi kući sa Tuzla Cityjem, pa poraz od Veleža, dok je GOŠK uvezao dva poraza od Sloge i Borca.

Subotnji repertoar na Grbavici zatvorit će Željezničar koji će dočekati fenjeraša Zvijezdu 09. U ovim trenucima, nakon poniženja u gradskom derbiju, čini se da za Plave nije mogao doći bolji protivnik (barem na papiru). Zvijezda 09 definitivno ne zaslužuje trenutni broj bodova koji ima (4) i mnogi treneri to ističu. Željezničaru neće biti nimalo lako slaviti, no Plavi, za razliku od gostujućih utakmica na Grbavici igraju veoma dobro (4 pobjede i 1 poraz). Bit će ovo sjajna prilika za ekipu Nermina Bašića da podignu samopouzdanje te vrati ekipu na pobjednički kolosijek, jer nakon veoma teškog rasporeda, Plave u naredna tri kola čekaju nešto “slabiji” protivnici (Zvijezda 09, Igman Konjic i Sloga Doboj).

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM