Zrak u vitezu
OGLAS
//
damir skomina
Vrijeme objave: 17.10.24 @ 10:13
OGLAS

Nekoliko dana nakon lude utakmice između Poljske i Hrvatske još uvijek se priča o famoznom ‘slučaju Livaković’. Je li prvi hrvatski vratar zaista zaslužio direktni crveni karton na tom susretu?

OGLAS

Poljaci su, dakle, žestoko vrijeđali našeg vratara te su čak pale i gnjusne prijetnje zbog čega bi trebala reagirati tamošnja policija ako ima zdravog razuma. Poljski mediji uvjereni su kako je Livaković imao namjeru ozlijediti velikog Lewandowskog iako na snimci možemo vidjeti kako to nije istina. S druge pak strane neki naši portali objasnili su kako je iskusni Lewa išao na čisto iznuđivanje prekršaja i eto, dogodio se taj udarac nakon što je Livaković čisto izbacio loptu ispred njega.

Španjolski sudac Alejandro Hernández pokazao je hrvatskoj ‘jedinici‘ direktan crveni karton. To znači da Livaković propušta obje utakmice u studenom (Škotska u gostima i Portugal na Poljudu). Bivši nogometni sudac, s iskustvom suđenja i finala Lige prvaka, Slovenac Damir Skomina, komentirao je za Tportal spomenutu situaciju:

OGLAS

– Kada gledam situaciju, vidim da Livaković nije napravio ništa krivo. Znači, on ide na loptu koju čisto osvaja. Ali on se s tom nogom negdje mora zaustaviti. Više mi se čini da je Lewandowski, gledajući njegovo iskustvo, morao ići za time da sebe više zaštiti, odnosno da ‘prikoči‘ kako ne bi riskirao ozljedu, to jest da je ‘bodycheckom‘ išao srušiti Livakovića. Međutim, tada bi vjerojatno on dobio žuti karton. I umjesto da se Lewandowski zaustavi, on ide i dalje, dok Livaković, koji je bio prvi na lopti, imao nogu u zraku, jednostavno nema više kamo s nogom. I zato imamo ‘point of contact‘, odnosno točku kontakta – mišljenje je Damira Skomine.

OGLAS

– Ali treba se pitati što je Livaković krivo napravio? Izbio je čistu loptu, a kada je izbio, razlika između igrača je metar i pol do dva metra. Ali više ne vidim nikakav dodatni pokret Livakovića, kakve vratari znaju nekad i napraviti, malo prljavije, da sebe zaštite. A ovdje kod vašeg vratara tu ne vidim apsolutno ništa takvoga.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM