viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.03.24 @ 11:28

Jučer su odigrane utakmice 17. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad.

Nogometni klub Romari ugostio je na stadionu na Rijeci ekipu FK Rudar iz Han Bile. Sva tri boda ostala su na domaćem terenu. Romari je slavio konačnim rezultatom 3:2. Ekipa Romarija dobro je ušla u susret, a nakon nekoliko prilika s obje strane prvi su došli do vodstva.

OGLAS

U 31. minuti susreta sjajno je pogodio Armin Kapetan. Iako je lopta još nekoliko puta mogla završiti u mreži rezultat se do kraja prvog dijela više nije mijenjao te se na odmor otišlo s 1:0 u korist domaćina.

OGLAS

U nastavku su gosti uspjeli doći do izjednačenja preko Ahmeda Fuške u 50. minuti susreta, no domaćini se nisu obeshrabrili. Samo dvije minute kasnije David Brkan donosi novu prednost za Vitežane. Na 3:1 se nije dugo čekalo jer je u 60. minuti Petar Bavrka sjajno izveo slobodni udarac, gostujući vratar Kasumović je obranio neugodnu “žabicu”, no na pravom mjestu ponovno je bio Kapetan koji je tako postigao svoj drugi pogodak.

OGLAS

U 75. minuti gosti smanjuju prednost kada glavom za 3:2 pogađa Belamin Osmančević nakon ubačaja iz kuta. Mogli su gosti izvuči i remi jer je Petar Kolenda sredinom drugog dijela neoprezno startao unutar šesnaesterca, a sudac Nermin Begić pokazao je na udarac s bijele točke. Amer Torlak preuzeo je odgovornost, no “jedinica” Romarija, Senahid Petak lagano je ukrotio udarac Torlaka sačuvavši svoju mrežu netaknutom u ovoj situaciji.

Do kraja je Romari mogao postići i još poneki pogodak, a vrijedi istaknuti vratnicu Darija Ivoša u situaciji jedan na jedan s vratarem. Ipak bilo kako bilo, Romari je slavio s 3:2, a tri nova boda omogućila su seniorima skok na treće mjesto lige. U sljedećem 18. kolu koje je na rasporedu već sljedećeg vikenda, Romari će put Ključa gdje se sastaju s ekipom NK Bajer 99.

FK Vitez i NK Novi Travnik podijelili su bodove na Gradskom stadionu u Vitezu. U 6 minuti gosti su poveli sa 0:1 iz jednog prekida, a nakon nesporazuma obrambenih igrača i golmana domaćih. Lopta koja je upućena sa desne strane je na iznenađenje svih prisutnih odsjela u mreži domaćih.

25 minuta kasnije iz opravdano dosuđenog jedanaesterca Munir Šišić preciznim šutem u donji lijevi ugao posprema loptu u mrežu, te izjednačava na 1:1. Na poluvrijeme se otišlo nerješenim rezultatom. Drugo poluvrijeme iako su domaćini bili puno dominantnija ekipa, gosti ipak postižu gol u 76. minuti za prednost od 1:2.

Trener domaćih Salihović pravi nekoliko izmjena, uvodi svježije nogometaše i daje sve karte u napad. Isplatila se ofenzivna igra, te iz prekida nakon centaršuta Ramića, Sarajlić se najbolje snalazi u 16 metara i precizno glavom pogađa za 2:2, te postavlja konačan rezultat ove zanimljive utakmice.

Sljedeće kolo FK Vitez igra 31.3.(nedjelja) u Brnjacima protiv NK “Brnjaci”, sa početkom u 16:00 sati.

Oglasi
LM