viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.03.24 @ 09:46
OGLAS

Hrvatski nogometni reprezentativci igrat će u utorak u finalu međunarodnog ACUD kupa protiv domaćina turnira Egipta, u polufinalu je Hrvatska, poslije 0-0 u 90 minuta, s 5-4 nakon jedanaesteraca bila bolja od Tunisa.

Bolje prilike za pogodak u prvom poluvremenu je imao Tunis. Tunižani su u 31. minuti postigli pogodak iz prekida nakon što je ubačena lopta u hrvatski šesnaesterac gdje nitko od Vatrenih nije reagirao, te je Jelassi glavom pogodio za 1-0.

OGLAS

Ipak, nakon VAR provjere otkriveno je milimetarsko zaleđe zbog čega je pogodak poništen. Bolje je Hrvatska otvorila drugo poluvrijeme pa je nakon mlakih pokušaja glavom Kramarića i Pašalića uslijedila najbolja šansa aktualnih brončanih na svijetu. U 56. minuti je pucao Gvardiol, a loptu je dočekao Kramarić okrenut leđima suparničkim vratima. Trznuo je napadač Hoffenheima glavom, a krajnjim naporom pogodak je spriječio tuniski vratar Ben Said.

OGLAS

Još je bolja bila šansa Gvardiola u 73. minuti kada je nadskočio obranu Tunisa, ali je njegov udarac glavom preletio malo iznad grede, kao što je zamalo neprecizan na drugoj strani bio Ltaief u također vrlo izglednoj prilici. Na koncu su o pobjedniku i finalistu nakon 0-0 odlučivali jedanaesterci. Tunis je imao ‘meč-loptu’ tijekom jedanaesteraca, ali Jaziri nije svoj udarac pretvorio u pogodak. Hrvatski vratar Ivica Ivušić je obranio njegov udarac, kao i Haddadiju na kraju, čime je odveo Hrvatsku u finale. Tijekom jedanaesteraca od hrvatskih igrača nisu zabili Vlašić i Juranović, dok su precizni bili Kramarić, Petković, Mario i Marco Pašalić te Majer.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM