viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 08.07.23 @ 21:09

Na malonogometnom terenu u krugu kompanije GS-TMT danas je počeo jubilarni 10. Memorijalni turnir ”Kurt Kopruner”. Kao i prethodnih godina, i ove su sudjelovale ekipe kompanije GS-TMT i njenih sestrinskih tvrtki, kao i partneri jedne od vodećih kompanija na ovom području.

Turnir se održava u znak sjećanja na Kurta Koprunera, rođenog Austrijanca koji ostavio dubok trag u Travniku.  Nakon obrazovanja u rodnoj Austriji i obavljanja nekoliko rukovodnih funkcija , Kurt Kopruner je poslovnu karijeru nastavio  u Njemačkoj gdje osnovao tvrtku. Posao ga je često vodio na prostore bivše Jugoslavije. Zaslužan je za uspješnu privatizaciju i kasniji razvoj GS Tvornice strojeva Travnik, koja je danas prepoznatljiva po uspješnom poslovanju u regiji i Europi.

OGLAS

,,Ja sam prilično potresena zbog svega što se sjećam, što se dogodilo i prije ovih 10 godina kada je turnir započeo. Sada, od kada ga nema, gledam kako su ovi naši radnici to sjećanje na njega redovno održavali, te sam posebno ponosna da su dva mlada inženjera koja su me u tom trenutku jedva poznavala, dala prijedlog za održavanje ovog turnira i danas smo tu deseti put. Naš razvojni put je da otvaramo proizvodnju u Rami, Zenici, kao i tvornicu električnih bicikala u Neobarju u Novom Travniku. Izuzetno smo ponosni na projekte koje radimo, ulazimo i u područje energetske učinkovitosti, to nam omogućava otvaranja dodatnih radnih mjesta i da Bosnu i Hercegovinu prikažemo kao jedno mjesto gdje je dobro živjeti i dobro ulagati” izjavila je za Travnicki.INFO Snježana Kopruner, vlasnica kompanije GS-TMT.

OGLAS
Oglasi
LM