viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
//
ukupno vodio 595 utakmica u karijeri
Vrijeme objave: 26.09.24 @ 15:29
OGLAS

Nenad Bjelica novi je čovjek koji će voditi Dinamo. Službeno je to potvrđeno nakon što je zagrebački klub na svojim kanalima društvenih mreža plasirao objavu koju su brojni navijači dugo čekali. Sergej Jakirović praktično je od prošlog utorka navečer, a nominalno od četvrtka bivši trener plavih, više od tjedan dana trajala je saga u čijoj je završnoj “borbi” kao pobjednik izašao Bjelica. Pisali smo već, u Maksimiru su se spominjala i vrtjela razna domaća i strana imena. No, Fabio CannavaroRuud van NistelrooyDamir Krznar i brojni drugi morat će, u najmanju ruku, pričekati još malo…

OGLAS

Nakon tri uzastopna poraza i remija u posljednje četiri utakmice, Dinamu je stigla (utješna?) pobjeda protiv četvrtoligaša Banjola (3:1) u Kupu. Prvi dvoboj kojeg će Bjelica voditi kao novi trener Dinama bit će onaj protiv Lokomotive, ove subote od 20 sati na Maksimiru. Već u srijedu plave čeka novi ispit u Ligi prvaka protiv Monaca, a potom i gostovanje u Varaždinu prije nove reprezentativne stanke.

S Dinamom se razišao u proljeće 2020. godine nakon što nije pristao na smanjenje plaće usred korone. S plavima je osvojio naslov prvaka 2018. nakon što je Jurčević već osigurao titulu, a onda je prvak bio i 2019. godine. Kup je osvojio 2018. pobjedom protiv Hajduka u Vinkovcima. S Dinamom je izgubio finale Kupa protiv Rijeke 2019. godine. U sezoni 2018./2019. s plavima je prezimio u Europi nakon 49 godina te igrao osminu finala Europske lige i ispao od Benfice. U sljedećoj sezoni uveo je Dinamo u Ligu prvaka, gdje je u skupini sa Cityjem, Šahtarom i Atalantom bio posljednjeplasirani. No pobijedio je Atalantu 4:0 te do zadnje utakmice bio u igri za prezimljavanje.

OGLAS

Nakon odlaska iz Dinama trenirao je OsijekTrabzonspor Union Berlin. U sva tri kluba dobio je otkaze jer je bio neuspješan. U svojoj karijeri kao trener ukupno je vodio 595 utakmica, a upisao je 298 pobjeda, 141 remi i 156 poraza. U Ligi prvaka je, osim Dinama, kao trener vodio i Austriju Beč te Union iz Berlina. Od najvećih uspjeha u karijeri osim postignuća s Dinamom vrijedi istaknuti i drugo mjesto s Osijekom u HNL-u, budući da je to najbolji ligaški rezultat u povijesti kluba.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM