OGLAS
Vrijeme objave: 08.02.24 @ 17:26
OGLAS

Plavi karton će biti uveden u nogomet kao dio suđenja koji se odnosi na privremena isključenja iz igre, a ova revolucionarna promjena će sutra biti i službeno objavljena.

OGLAS

Telegraph Sport otkriva da je Međunarodni odbor nogometnih asocijacija (Ifab) potpisao uvođenje prvog novog kartona koji će se koristiti u nogometu još od pojave žutih i crvenih kartona na Svjetskom prvenstvu 1970. godine.

Revolucionarni potez će objaviti Ifab kao dio protokola za privremena isključenja prema kojem će igrači biti udaljeni s terena na 10 minuta ako počine prekršaj kako bi spriječili razvoj kontranapada ili pokažu neslaganje prema službenoj osobi utakmice.

OGLAS

Nogometni savez Wallesa je tako planirao koristiti plavi karton tijekom suđenja u grassroots natjecanjima ove sezone te su naveli da je ta boja odabrana umjesto narančaste kako bi se jasno razlikovao od žutog ili crvenog kartona.

OGLAS


Međutim, Nogometni savez Wallesa nije uspio dobiti odobrenje za ovu odluku pa su igrači koji su bili na “hlađenju” umjesto toga dobivali žuti karton.

OGLAS

Novi protokol koji će se sutra objaviti ograničit će novi karton na prekršaje koji sprječavaju obećavajući napad, potom prigovaranje te će potvrditi da igraču treba pokazati crveni karton ako dobije dva plava kartona tijekom utakmice ili kombinaciju žutog i plavog.

Natjecanja najvišeg nivoa bit će isključena iz inicijalnog testiranja u profesionalnim utakmicama u slučaju da protokoli budu zahtijevali daljnje usavršavanje, ali elitna ispitivanja ipak bi mogla započeti već tijekom ljeta. To bi moglo uključivati engleski FA Cup i FA Cup za žene.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM