viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.03.24 @ 10:04

VAR videotehnologija (Video Assistant Referee), sustav koji glavnom sucu tijekom utakmice pomaže da riješi dvojbene situacije, od početka naredne sezone bit će prisutan i na stadionima u Wwin ligi Bosne i Hercegovine.

Potvrdio je ovo za Faktor generalni tajnik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić.
– Kako je u prethodnom periodu najavljeno, u narednu natjecateljsku sezonu će FSBiH krenuti sa novom VAR tehnologijom. Projekat se odvija u skladu sa hodogramom planiranih aktivnosti, a implementacija VAR-a će biti u zadanom vremenskom okviru – rekao je Džemidžić.

OGLAS

On dodaje da je FSBiH u skladu sa odlukom o pokretanju i implementaciji VAR tehnologije, poduzeo korake u pravcu pronalaska najboljeg tehničkog rješenja za naše infrastrukturne uvjete.
– Svi tehnički elementi su uzeti u obzir prilikom izbora opreme za realizaciju ovog vrlo zahtjevnog zadataka – dodao je Džemidžić.

OGLAS

Nedavno je okončana i tenderska procedura vezana za izbor najboljeg ponuđača opreme.
– Procedura izbora najboljeg ponuđača opreme je okončana u predviđenom vremenskom roku, sve u skladu sa relevantnim propisima – kaže generalni tajnik NSBiH i dodaje da je krovna kuća bh. nogometa prema istoj proceduri izvršila izbor najboljeg ponuđača za konsultanske usluge, odnosno edukaciju tehničkog osoblja za uvođenje, rukovanje i upravljanje VAR tehnologijom.

OGLAS

Nije isključeno da se VAR testira na nekoj od utakmica u tekućoj sezoni.
– Ako se u narednom periodu stvore tehničke pretpostavke za instalaciju neophodne opreme, postoji vjerojatnoća da VAR sustav bude testiran na nekoj od premijerligaških utakmica. Ovim postupkom nabavke su stvoreni realni uvjeti da naši suci i tehničko osoblje imaju najbolju edukaciju za upravljanje novom tehnologijom, a NSBiH dobije savremenu opremu za uvođenje VAR sustavau najviši rang natjecanja- zaključio je Džemidžić.

Oglasi
LM