viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 26.03.24 @ 17:58

Don Roko Kaštelan, svećenik u župi Gospe od Otoka u Solinu, u nedjeljnoj je propovijedi oštro kritizirao odigravanje derbija Hajduka i Dinama na Veliku Subotu.

“Kojem se Bogu mi molimo? Želimo da Hajduk bude prvak? Stadion je rasprodan, svi su poletjeli po ulaznice. A igra se na Veliku Subotu kada je Krist u grobu. Na takav dan ide se tamo gdje se psuje Boga. Na dan tišine i bdijenja. Za mene je to sramota. Zapitajmo se vjerujemo li mi u Isusa Krista ili u Hajduk? Ja vjerujem u Isusa.”

OGLAS

“Utakmica je 19:30 sati. Na Poljudu su radnici, čistačice ostaju nakon svih. Misli li itko o tome mogu li ti ljudi stići na bdijenje ako žele”, pitao se don Roko u svojoj propovijedi”, prenosi njegove riječi Slobodna Dalmacija. A te riječi imaju težinu jer se radi o navijaču Hajduka i bivšem Torcidašu s velikim “stažem” na Poljudu i gostovanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

OGLAS

Dodajmo kako su više puta hrvatske navijačke skupine poput Torcide i Bad Blue Boysa kritizirale odigravanje utakmica u Velikom tjednu, osobito na Veliki petak kada se spominjemo Kristova raspeća i smrti na križu.

OGLAS

Tako su prošle godine najvatreniji navijači Hajduka tijekom utakmice protiv Istre 1961. podignuli transparent na kojem je pisalo “Opet Veliki petak…” te su u znak protesta prvih pet minuta proveli u šutnji. Navijači Dinama su, pak, prije dvije godine bojkotirali utakmicu svog kluba jer se igrala na dan Kristove muke.

Oglasi
LM