viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.04.24 @ 09:04

U 26. kolu nogometne WWin lige Bosne i Hercegovine postignuto je 11 golova ili u prosjeku 1,83 po utakmici, a u listu strijelaca upisalo se 11 igrača.

Strijelci su najraspoloženiji bili na Tušnju gdje je Tuzla City svladao Široki Brijeg s 3:1. Tri pogotka postignuta su u duelu Zvijezde 09 i Gošk koji je završen pobjedom gostiju 1:2.

OGLAS

U ovom kolu odigrana su i dva gradska derbija. Zrinjski je u Mostaru s minimalnih 1:0 pobijedio Velež, dok je duel Željezničara i Sarajeva završen bez golova, uz tri crvena kartona. Borac je s minimalnih 1:0 pobijedio Slogu i zadržao sedam bodova prednosti nad prvim pratiteljem, Zrinjskim.

OGLAS

Na začelju ljestvice je Zvijezda 09 koja je jednom nogom u drugom rangu natjecanja, dok po 27 bodova imaju Željezničar, Tuzla City i Igman kojima zajedno sa Goškom, koji ima bod više, slijedi velika borba za opstanak. Utakmicama ovog kola nazočila je 21.000 gledatelja, a najveća posjeta po izvještajima delegata zabilježena je na stadionu Grbavica na utakmici Željezničar – Sarajevo (11.000).

OGLAS

Suci su pokazali 34 žuta i tri crvena kartona. Na vrhu popisa strijelaca nije bilo promjena. Prvi je Nemanja Bilbija iz Zrinjskog sa 19 golova. Dejan Vidić (Sloga) je postigao 16, Hamza Čataković (Sarajevo) 12, Nermin Haskić (Velež) 11…

Oglasi
LM