viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.09.23 @ 13:51
OGLAS

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz Erevana, Mateo Kovačić ipak neće biti u sastavu za kvalifikacijsku utakmicu s Armenijom. To je informacija koju je saznala ekipa Dnevnika Nove TV, a koja je na licu mjesta.

Kovačić nije ozbiljno ozlijeđen, ali ipak ga je malo zatezao mišić nakon današnjeg treninga, a kako izbornik Zlatko Dalić ne želi ništa riskirati, veznjak Manchester Cityja neće biti u udarnom sastavu. To je gotovo sigurno. Kovačić zbog iste ozljede nije igrao niti protiv Latvije, koju je Hrvatska pobijedila u Rijeci s visokih 5:0. Očito da to još nije sasvim zaliječio. 

OGLAS

Kovačić ipak neće igrati

Kako stoje stvari, trebao bi ga zamijeniti Lovro Majer ili možda Luka Ivanušec. Dalić je na press-konferenciji naglasio da će biti promjena, ali ne previše, možda dvije-tri u odnosu na utakmicu s Latvijom.
Izbornik je istakao da je Armenija najopasnija po krilima tako da želi pojačati bokove. Što to točno znači, teško je reći, ali moguće je da na lijevog beka ode Joško Gvardiol umjesto klasičnih bekova Sose ili Barišića, a da na njegovo stopersko mjesto zauzme Martin Erlić.

OGLAS

Dalić pojačava bokove

Također je moguća i rotacija na desnoj strani, pa da umjesto Juranovića uđe Stanišić, a da na desno krilo ode Pašalić, koji je puno agilniji i defanzivno zahvalniji od Kramarića.

OGLAS

U tom slučaju Kramarić bi mogao na mjesto centarfora, a dvostruki strijelac Petković na klupu. Ili će Petković ipak ostati u sastavu!?
Jasno je da će lijevo biti Perišić, kojeg Dalić prema svemu sudeći neće povlačiti na bekovsku poziciju, kao što je to znao ponekad raditi, ali protiv uglavnom jačih suparnika.

S dvije-tri izmjene moguće su različite rošade tako da je teško proniknuti za koju će se kombinaciju odlučiti izbornik. Koja god postava istrči, Hrvatska je veliki favorit i tražit će pobjedu.

Utakmica počinje u 18 sati uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr. Već od 17:30 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju s gostima i analizama u studiju Nove TV. Također, utakmicu prenose i kanali Arena sport televizije. Ali, da se ne mislite imate li ih doma, brojni viteški kafići, poput caffe “KND” vl. Antonio Marković osigurali su prijenos i najavili zajedničko gledanje utakmice Armenije i Hrvatske.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM