viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.03.24 @ 21:21

Hrvatski mladi stolnotenisači bili su prvi favoriti završnice u Vrsaru, uostalom branili su od lani pojedinačne i naslove u paru. No, trebalo je to i pokazati u arenama.

Na kraju su uzeli sve što se moglo, tri od tri, bolje od toga nije moglo i odlična najava za nastavak natjecanja s obzirom na to da je u petak krenulo i seniorsko prvenstvo Hrvatske, gdje ih čekaju teži suparnici. Pogotovo Bana, dok Arapović brani seniorsku titulu.

OGLAS

Što se tiče pojedinačne konkurencije u konkurenciji do 21 godine Ban je imao nešto teži polufinalni susret s klupskim suigračem Ivanom Henclom (4:2), a potom je u finalu protiv Borne Peteka (STK Zagreb) odradio najteži meč. Početak mu nikako nije išao u prilog, Petek je poveo 2:0 u setovima, ali nakon toga sljedeća tri seta inicijativu je preuzeo Ban i vrlo brzo okrenuo na 3:2. U šestom setu Petek je vodio 10:8, da bi Ban uspio spasiti dvije vezane set lopte i iskoristio svoju drugu meč loptu za konačnih 4:2 (-12, -3, 2, 7, 6, 11).

OGLAS

U finalu parova smo gledali dva klupska obračuna, Ban i Luka Lozušić su s 3:1 (5, -8, 5, 9) nadigrali Leona Benka i Ivana Hencla (GSTK Zagreb), dok su Hana Arapović i Dora Ćosić u finalu bile bolje od Neve Gojković i Brune Borovec (Mladost) s 3:0 (10, 7, 7).

OGLAS

U finalu miksa Ban i Arapović (GSTK Zagreb/Mladost) su s 3:1 pobijedili Bornu Peteka i Nikolinu Miličević (STK Zagreb/Mladost). Europski prvaci do 21 godine nisu dopustili iznenađenje te su s tri titule zaokružili priču na mlađeseniorskom. – Prije meča sam si rekao da moram biti strpljiv, trpjeti svaki promašaj. Na kraju sam krenuo loše u meč, s krivom taktikom i do 0:2 nisam nalazio rješenje. Nakon toga posložio asam stvari u glavi, sljedeća tri seta sam uzeo nešto lakše. U šestom setu sam spasio dvije set lopte i uz malo sreće i pobijedio – kazao je 20-godišnji Ban nakon obrane titule i dodao:- Oboje smo napredovali u igri mješovitih parova, shvatili smo to i nakon Europskog prvenstva do 21 godine kojeg smo osvojili. Sada to izgleda puno bolje i sve sjeda na svoje mjesto. Vidjet ćemo za dalje, ali neki san je da probamo ‘ganjati’ Olimpijske igre u Los Angelesu. Što se tiče seniorskog državnog skupina je nešto laganija, a za kasnije je želja da izbjegnem Pucara i Gaćinu do polufinala. No, ako i ne bude tako nema veze, slijedi borba pa što bude – kazao je Ban.

Hana se praktički prošetala do nove titule, sve mečeve je odradila s 4:0, a za kraj je nadigrala i klupsku suigračicu Doru Ćosić (4, 6, 8, 8). Zanimljivo, u tri različite kategorije 19-godišnja Hana je tijekom cijelog državnog ispustila tek set i to u finalu mikseva. Podatak koji dovoljno govori o dominaciji prva dva dana u Vrsaru. – Uspjeli smo vratiti titulu u miksu, malo naporno zbog puno mečeva, no to je tako. Nije da nisam navikla. Imam sada pola dana da se odmorim za nove izazove. Neki mečevi izgledaju da rezultatski lagano, ali treba ući koncentrirano od početka da se ne zakompliciraju. U miksu mi je bilo možda najteže, Borna i Nikolina su bili dobri, ali uspjeli smo provesti naše ideje i taktiku. Protiv Dore sam isto morala biti maksimalno fokusirana, od početka agresivan i ne dopustiti joj da se razmaše. Je, ovo mi je po igrama svakako najbolje državno. Naći će se snage za seniorsko, a ova tri naslova proslavit ću spavanjem ha, ha – istaknula je Arapović.

Nagrade najboljima predali su Dragan Knežević, potpredsjednik HSTS-a, Danijel Rojnić, član IO-a HSTS-a te Marta Jurčević, STK Vrsar.

Rezultati Mlađi seniori Pojedinačno, polufinale:

  • Petek (STK Zagreb) – Benko (GSTK Zagreb) 4:3 (3, -7, 7, -6, 10, -9, 8),
  • Hencl (GSTK Zagreb) – Ban (GSTK Zagreb) 2:4 (-11, 8, -4, 7, -3, -12);

Finale:

  • Petek (STK Zagreb) – Ban Petek (STK Zagreb) 2:4 (12, 3, -2, -7, -6, -11).

Parovi, polufinale:

  • Brakus/Islamović (GSTK Zagreb) – Ban/Lozušić (GSTK Zagreb) 0:3 (-8, -9, -9),
  • Benko/Hencl (GSTK Zagreb) – Zlatkov/Vekić (STK Zagreb) 3:1 (-9, 6, 10, 4);

Finale:

  • Ban/Lozušić (GSTK Zagreb) – Benko/Hencl (GSTK Zagreb) 3:1 (5, -8, 5, 9)

Mlađe seniorke Pojedinačno, polufinale:

  • Arapović (Mladost) – Borovec (Mladost) 4:0 (5, 6, 5, 4),
  • Ćosić (Mladost) – Miličević (Mladost) 4:0 (4, 4, 7, 5);

Finale:

  • Arapović (Mladost) – Ćosić (Mladost) 4:0 (4, 6, 8, 8)

Parovi, polufinale:

  • Arapović/Ćosić (Mladost) – Pustaj/Miličević (Mladost) 3:0 (4, 5, 7),
  • Gojković/Borovec (Mladost) -Smailji/Vukelić (Vrsar/Varaždin) 3:2 (-9, 9, -4, 7, 8);

Finale:

  • Arapović/Ćosić (Mladost) – Gojković/Borovec (Mladost) 3:0 (10, 7, 7).
Oglasi
LM