viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.04.24 @ 08:02

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportova. Ove godine, ova velika manifestacija će po prvi puta biti održana i u Vitezu, i to danas i sutra (22.4. i 23.4.), a sve u suradnji s Općinom Vitez. Sudjelovat će učenici iz svih pet osnovnih škola s područja općine Vitez, od prvog do devetog razreda.

Iako je ranije planirano da se aktivnost održi, uz Gradsku sportsku dvoranu, i na otvorenom, na Gradskom trgu, zbog vremenskih prilika sve aktivnosti će biti u dvoranskom prostoru. Otvaranje Sportskih igrama mladih će biti danas u 9:30 uz prigodan zabavni program. Danas će se održati utrka i natjecanje u igri graničara, dok će natjecanje u ostalim sportovima biti sutra, kada aktivnosti počinju već od 8:00.

OGLAS

Uz navedeno bit će organiziran i Dan sporta koji je namijenjen djevojčicama i dječacima od 1. do 5. razreda. Cilj ove manifestacije jeste animiranje djece da se od najmlađe dobi bave sportom i posvete zdravim životnim navikama.

OGLAS

Valja istaknuti kako su u prethodnih 13 godina, Igre ispratile više od 517.000 mališana i više od 20.380 finalista iz cijele Bosne i Hercegovine. Sportske igre mladih doprinose razvoju tolerancije i solidarnosti, poštivanju različitosti, stvaranju novih prijateljstava te omogućavaju fer djetinjstvo za sve mališane. Igre se, osim u Bosni i Hercegovini, održavaju već 28 godina u Hrvatskoj i 11 godina u Srbiji, te su na nivou regije okupile više od 2.500.000 sudionika. Projekt podržavaju i međunarodne institucije poput Vijeća Evrope, Europskog parlamenta, Međunarodnog olimpijskog komiteta, UEFA-e, kao i veleposlanici: Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Džanan Musa, Marica Gajić, Benjamin Burić, Vedad Ibišević, Luka Modrić, Nemanja Matić, Karl-Heinz Rummenigge, Nikola Karabatić i dr.

OGLAS
Oglasi
LM