viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.01.24 @ 21:06

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ovog vikenda je na legendarnoj stazi u Cortini d’Ampezzi osvojila u dvije utrke ukupno 24 boda, ali novac koji je zaradila za ovaj uspjeh praktično je sitnica ako ga usporedimo s prihodima u ostalim profesionalnim sportovima.

Naime, krovna svjetska skijaška organizacija FIS nagrađuje skijaše i skijašice na osnovu plasmana i unaprijed poznatog nagradnog fonda pa je Elvedina za današnje 14. mjesto osvojila 1.800 eura. Jučerašnje 25. mjesto u utrci spusta donijelo joj je 1.000 eura pa je tako Elvedina od FIS-a za uspjehe u ova dva dana zaradila ukupno 2.800 eura.

OGLAS

Pobjednica današnje utrke Švicarka Lara Gut-Behrami zaradila je 50.000 eura, a drugoplasirana Austrijanka Stephanie Venier 23.000 eura. Skijašice i skijaši dobijaju i nagrade od organizatora utrke, a one variraju od natjecanja do natjecanja, piše Klix.ba.

OGLAS

Nakon današnje utrke ažurirani su i ukupne nagrade svih skijaša i skijašica, a podaci koliko zarađuju oni najbolji potvrđuje koliko je skijanje zapravo neunosan sport ako nemate pomoć države.

OGLAS
Oglasi
LM