viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.02.24 @ 12:17

Ovogodišnja, 14. sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je svoje ovogodišnje putovanje kroz sportsko-edukativne projekt “Zero Waste- budi dio igre, čuvajmo naš planet”, u okviru kojeg će obići ukupno 46 bh. gradova/općina gdje će se djevojčice i dječaci natjecati u 10 sportskih disciplina.

Spomenute radionice provodi Plazma Sportske igre mladih u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša FBiH, a cilj programa je da djevojčice i dječaci, na zabavan način, uče o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

OGLAS

Tako će se u ponedjeljak, 19. veljače početkom u 12 sati u Gradskoj dvorani u Novom Travniku održati radionica na kojoj će sudjelovati osnovnoškolci od 7. do 9. razreda OŠ “Novi Travnik” i OŠ ‘”Safvet-beg Bašagić”.

OGLAS

Nakon programa, održat će se natjecanja na SIM poligonu, a najspretnije ekipe će dobiti priznanja. Sve ovogodišnje aktivnosti Igara u Novom Travniku održavat će se pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik.

OGLAS

Kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, čiji je cilj promoviranje zdravih životnih navika kroz druženje i sport, Plazma Sportske igre mladih prepoznale su mogućnost da, kroz svoju platformu, doprinesu održivom razvoju te među djecom, mladima i zajednicama širom Bosne i Hercegovine, promoviraju i rade na unaprjeđenju održivih praksi u zaštiti našeg okoliša, priopćeno je iz Općine Novi Travnik.

Inače, “Zero Waste” jedinstven je projekt koji uči mlade ljude na kreativan način te kroz igru i sport o najvažnijim stvarima kako bi ih djeca što lakše i prirodnije usvojila i prakticirala u svakodnevnom životu. Kroz edukativnu pitalicu, potiču se mladi ljudi da, logičkim zaključcima, nalaze uzroke i rješenje problema održivog razvoja, dok je sportski dio posvećen praktičnom dijelu razvrstavanja otpada na SIM poligonu, stoji u priopćenju.

Oglasi
LM