viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.11.22 @ 09:25

Veliko je uzbuđenje uoči debija Roberta Soldića (20-3-0) za ONE Championship. Ponajboljeg hrvatskog MMA borca čeka obračun s Muradom Ramazanovim (11-0), neporaženim Dagestancem koji predstavlja jedan od najtežih testova u Soldićevoj dosadašnjoj karijeri.

‘‘Robocop‘‘ se ranije ove godine odlučio potpisati ugovor s najboljom azijskom MMA organizacijom i jednom od najbrže rastućih borilačkih organizacija na svijetu. Soldić planira postati jednim od zaštitnih lica ONE-a, a tome se vjerojatno nadaju i čelnici te organizacije.

OGLAS

Soldić je bio jedan od najtraženijih boraca na tržištu slobodnih boraca nakon što mu je istekao ugovor s KSW-om. UFC ga je htio, KSW ga je pokušavao zadržati, ali Soldić je odabrao ONE.

OGLAS

‘‘Napokon, pronašao sam svoj dom. Moj dom je ONE Championship i dolazim po pojaseve u MMA-u, kickboksu i Muay Thaiju. To je moj cilj, a jedino mi ONE to može omogućiti.‘‘, rekao je Roberto ranije ove godine na jednoj od ONE-ovih priredbi, a isječak tog govora ubačen je u najavu meča između Soldića i Ramazanova.

OGLAS

‘‘Odabrao sam ONE jer je najveća platforma na svijetu i mogu se natjecati u više sportova. Želim stvoriti svoju ostavštinu i staviti sve pojaseve na svoja ramena.‘‘, rekao je Soldić u nastavku tog videa, a zatim je uslijedila najava Chatrija Sityodtonga, ONE-ovog predsjednika.

‘‘On je jedan od najuzbudljivijih boraca u bilo kojem borilačkom sportu. Kao što je ‘Cro Cop‘ nekoć pobjeđivao u mečevima prema raznoraznim pravilima, tako će Soldić postati sljedećom ‘Hrvatskom senzacijom‘.‘‘, rekao je Chatri.

Soldić se u ovoj najavi osvrnuo i na svoje početke u borilačkom sportu, na činjenicu da je iz jednog sela dogurao do toga se bori na ovako velikoj pozornici.

Murad Ramazanov pokušat će odmah ugasiti Soldićev ‘‘hype‘‘, a radi se o borcu koji je možda i najteži protivnik kojeg je Soldić mogao dobiti s obzirom na ONE-ov trenutni roster u kategoriji do 84 kilograma.

‘‘Imao sam jako uspješnu amatersku karijeru. Ruski sam i svjetski MMA prvak. Također sam bio ruski, europski i svjetski prvak u ‘grapplingu‘. Uz sve to, dosegao sam novu razinu otkako sam počeo trenirati pod Khabibom Nurmagomedovim i Islamom Mahachevim. Mislio sam da ću dosad već dobiti priliku za napad na titulu, ali sada sam dobio jako dobrog i značajnog protivnika, vjerojatno najboljeg europskog borca.‘‘, rekao je Ramazanov, a Chatrijev opis Ramazanova sjajno opisuje kakav protivnik čeka Soldića.

‘‘Ako pitate ikoga u Dagestanu ili Rusiji, oni će vam reći da je on (Ramazanov) najbolji ruski hrvač srednje kategorije. Ovo će biti eksplozivna borba.‘‘, rekao je Chatri.

Obojica Soldić i Ramazanov za kraj su dali gotovo identične izjave: ‘‘On se nije susreo s nekim poput mene.‘‘

Moglo bi se reći da su obojica u pravu, a tko će se bolje snaći u takvoj situaciji, preostaje nam vidjeti u noći s petka na subotu.

Sjajnu ONE-ovu najavu ovog meča pogledajte u VIDEU.

Oglasi
LM