viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.10.22 @ 10:20

Košarkaši Budućnost Prolaba upisali su povijesnu prvu pobjedu u Ligi BiH. Izabranici Josipa Pandže slavili su nakon produžetka nad Promom u Donjem Vakufu 97:95. Promo je nešto bolje otvorio meč i pogotkom Alonza Kembela je poveo sa 5:2. Vojin Ilić je donio preokret gostima, koji su potom nastavili u boljem ritmu i na prvu pauzu su otišli sa dvocifrenom prednošću (19:9).

Druga četvrtina je bila mnogo efikasnija sa obje strane, a pripala je Promu. Izabranici Nevena Nikolića su na krilima raspoloženog Jordana Watsona prvo održali priključak, a kako je vrijeme odmicalo, dodatno su se približili i nakon 20 minuta je na semaforu stajalo 40:36 za tim iz Bijeljine. Adi Zahiragić je otvorio treći kvartal pogotkom za 42:36, a uslijedio je odgovor Benjamina Bajramovića. Ilić je svojim poenima ponovo vratio Budućnost na +10 (48:38), a malo poslije je povećao na +13 (53:40). Domaćini su se ipak uspjeli ponovo vratiti i u odlučujući kvartal se ušlo sa 63:57. Četvrta četvrtina je započela poenima Milivoja Božovića i Ilića, dok je na drugoj strani precizan bio Nikola Šućov. Budućnost je bila nešto raspoloženija u nastavku, pa je na dva i pol minuta do kraja povela sa 79:70.Činilo se da će gosti bez problema privesti meč kraju, no Promo je prišao na 81:78 pred finalnih 30 sekundi.

OGLAS

Došlo je do izuzetno neizvjesne završnice, u kojoj su Momci sa Vrbasa zamalo došli do potpunog preokreta. Eman Šertović je na dvije sekunde do kraja pogodio prvo bacanje za 83:81, a potom je namjerno promašio drugo. Campbell je skočio u napadu i položio uz prekršaj, no potom je promašio dodatni penal i otišlo se u produžetke. Dodatnih pet minuta je ipak pripalo Budućnosti. Dinko Peljto i Elmir Džafić su bili precizni za 87:83, a Campbell je smanjio na 87:85. Nastavak je donio nešto konkretniju igru sastava koga sa klupe predvodi Josip Pandža, no ispostavilo se da je Promo ponovo imao šut za pobjedu. Šertović je izjednačio na 95:95, a Ilić je na deset sekundi do kraja sa crte penala doveo Bijeljince do +2 (97:95). Šertović je u posljednjem napadu promašio trojku, a isto je nakon ofanzivnog skoka učinio i Ajdin Toskić, te je konačan rezultat ostao 97:95. Kod pobjednika, najefikasniji je bio Ilić sa 33, dok se na drugoj strani istakao Šertović sa 22 poena.

OGLAS
Oglasi
LM