viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 16.11.22 @ 08:51

Bliži nam se Svjetsko prvenstvo 2022 u Katru, a Hrvatska danas ima jedinu provjeru pred početak natjecanja. Prijateljska utakmica Saudijska Arabija – Hrvatska počinje u 13.00.

Izbornik Zlatko Dalić htio je da termin ove utakmice bude u istom terminu u kojem naša reprezentacija igra svoju prvu utakmicu na SP-u. S Marokom igramo 11 sati po hrvatskom vremenu. No samo dan uoči utakmice stigla je vijest kako je termin pomaknut dva sata kasnije. Razlog? Velike temperature u to doba dana. 

OGLAS

Ostale dvije utakmice u grupi F Vatreni će odigrati u poslijepodnevnim terminima. Protiv Kanade od 17 sati (27. 11.), a protiv Belgije od 16 sati (1. 12.) po hrvatskom vremenu.

OGLAS

Vatreni su se uoči utakmice u Rijadu okupili tek dva dana ranije u Zagrebu. Nije bilo puno prostora za pripremu, pa ćemo vidjeti što je izbornik Dalić pripremio za ovu provjeru. Na popisu od 26 nogometaša ima brojnih opcija, priliku bi trebali dobiti mnogi putnici na Svjetsko prvenstvo.

OGLAS

Izbornik je najavio ”šarenu” postavu za utakmicu u Rijadu.

”Iskoristit ćemo je da damo šansu igračima kojima treba utakmica. Malo ćemo kalkulirati u smislu sastava i igrača. U četvrtak ćemo trenirati ponovo u Saudijskoj Arabiji, u petak putujemo u Dohu i počinjemo s ozbiljnim radom.”

Brozović i Modrić će igrati, Livaja otpao

Marcelo Brozović sigurno će biti u prvom sastavu.

”Marcelu će trebati ta utakmica u Saudijskoj Arabiji. On nam je ključan čovjek, s njim i bez njega mi nismo ista momčad. Ima sigurnost i samopouzdanje i s te strane nam je jako bitan igrač. Nadam se da će uhvatiti formu, njegove trka i snaga nisu upitne, samo mu treba malo forme. Ako bude sve OK, dobro će mu doći utakmica protiv Saudijske Arabije. Drago mi je da se već vratio u klubu, neće mu biti dovoljna, ali drago mi je da se vratio.”

Određenu minutažu dobit će i Luka Modrić.

”Sigurno će zaigrati, ne znam koliko, ali će igrati. Moramo razgovarati s igračima, bitna nam je to utakmica. Ne želimo je izgubiti ni odigrati loše, ali moramo se dogovoriti unutar stožera tko će od te utakmice najviše dobiti, odnosno igrat će je oni kojima je najpotrebnija. Nije svejedno ući na Mundijal s dobrim rezultatom ili lošom partijom ili porazom”, poručio je izbornik.

Marko Livaja je na poštedi zbog udarca u nogu na utakmici protiv Slaven Belupa. Izbornik Dalić kaže da ništa nije strašno.

”Imamo problem s Livajom, dobio je udarac na zadnjoj utakmici, nije ništa opasno, neće trenirati danas i igrati protiv Saudijske Arabije, poštedjet ćemo ga, nema potrebe da igra. Imamo šest izmjena i rasporedit ćemo snage.”

Tko će igrati?

Pretpostavlja se kako će Dalić krenuti u obrani s rezervnim bekovima Stanišićem i Barišićem. Domagoj Vida bi trebao biti siguran starter kako bi upisao svoj jubilarni 100. nastup za Vatrene, a mogao bi mu se pridružiti njegov stari suputnik Dejan Lovren.

Marcelo Brozović ravnat će veznim redom, a vidjet ćemo tko će dobiti priliku uz njega. Sigurno je kako će Modrić igrati, pitanje je koliko.

U napadu će odmor dobiti Ivan Perišić, a šansu bi od prve minute mogli dobiti Budimir, Majer i ostali.

Saudijska Arabija također nastupa u Katru i nalazi se u skupini C. Njih također prva utakmica čeka u tom ranom terminu, dan ranije nego Vatreni SP otvaraju s jakom Argentinom. U toj su skupini još Poljska i Meksiko.

Oglasi
LM