viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.05.23 @ 16:21

Jako važan nastup čeka Roberta Soldića (20-3, 17 KO) ovog vikenda u Denveru. Ponajbolji hrvatski MMA borac nastupit će na ONE Fight Night 10 eventu, a protivnik će mu biti Šveđanin Zebaztian Kadestam (14-7-0).Soldić je prošle godine doveden u ONE Championship kao veliko pojačanje i ONE ga vidi kao jedno od glavnih lica organizacije u bližoj budućnosti. Međutim, Soldićev prvi nastup za ONE nije prošao po planu.‘‘Robocop‘‘ se u 12. mjesecu borio protiv neporaženog Dagestanca Murada Ramazanova. Nametnuo se Ramazanov na početku kao nešto dominantniji borac i brzo je srušio Soldića. Hrvatski borac uspio se ekspresno vratiti na noge, a Ramazanov je nastavio s pritiskom uz ogradu kaveza. Nažalost, meč je završio nedozvoljenim potezom od strane Ramazanova koji je koljenom u međunožje onesposobio Soldića za nastavak meča.Meč je službeno okončan ‘‘no contestom‘‘, odnosno bez pobjednika. Očekivalo se da će azijska organizacija ugovoriti revanš između Soldića i Ramazanova, ali to se nije dogodilo. Chatri Sityodtong kao predsjednik organizacije pojasnio je ranije ovaj tjedan kako su za svoj povijesni, prvi event na tlu SAD-a, odlučili upariti Soldića s atraktivnim udaračem poput Kadestama.

Kadestam iza sebe ima 14 pobjeda u karijeri, a čak 12 ih je upisao nokautom. On i Soldić 85 posto svojih pobjeda upisuju nokautom, a ONE Championship želi se prezentirati američkoj publici na što atraktivniji način. Sigurno će se i Soldić htjeti pokazati u što boljem svjetlu, jer time će potencijalno pokazati i fanovima UFC-a što su Dana White i ekipa propustili.Kad je u pitanju Soldić i promoviranje njegovog lika i djela, ONE Championship voli isticati njegove sličnosti s Mirkom Filipovićem, kao i njihovo prijateljstvo. Ususret meču s Kadestamom, Soldić je dobio priliku dati intervju za ONE-ovu službenu web stranicu, a glavna tema bila je njegova povezanost s legendarnim ‘‘Cro Copom‘‘.‘‘Još od 2001, kad se on (Cro Cop) počeo natjecati u MMA-u, znao sam svakog protivnika s kojim se suočio. Svi u mom selu htjeli su biti poput ‘Cro Copa‘. Ja sam bio ogroman fan, a fan sam i dan-danas.‘‘, rekao je Soldić, a zatim je otkrio koji Mirkov meč mu je najdraži.‘‘Nekoliko njegovih borbi smatram najdražima, ali najbolja je ona protiv Wanderleija Silve. Kad je Mirko bacio onaj lijevi ‘high kick‘, smatram da je ispisao povijest time, a to vjerojatno smatraju i svi oni koji su gledali tu borbu.‘‘, rekao je Soldić.

OGLAS

Mnogi MMA fanovi iz naše regije sjetit će se prve polovice 2020. godine i određenog sukoba između ‘‘Cro Copa‘‘ i Soldića. Sve se zapravo svelo na nekoliko objava putem društvenih mreža, a s obzirom da smo nakon toga više puta svjedočili zajedničkim fotografijama i treninzima dvojice hrvatskih boraca, tenzije su odavno ostavljene iza njih. Soldić je shvatio da može puno toga naučiti od Mirka i u razgovoru za ONE istaknuo je kako mu puno znači dobar odnos s Mirkom.‘‘On je jako discipliniran tip i ne preferira ‘trash talk‘. Njegov način borbe, uvijek je bio miran, ali kad god bi bacio udarac, radio bi stvarno veliku štetu. Njegov lijevi ‘kick‘ bio je brutalan. Ako vas on dohvati, gotovo je. Upoznao sam ga (Mirka) 2019. il 2020. godine. Nakon što sam osvojio nekoliko titula i pobijedio u nekoliko mečeva, otišao sam u njegovu dvoranu. Bio sam jako uzbuđen prije nego ću ga upoznati. On me zvao prije i nakon mojih mečeva, a to mi jako puno znači. Snovi su postali stvarnost. To je ono što mogu reći. Teško je riječima objasniti. ‘Cro Cop‘ me nazvao i to je uistinu nevjerojatno. On je legenda i uvijek mi pokušava dati nekoliko savjeta. Najbolji savjet će ostati tajna. Njegovi savjeti su najbolji i puno sam iskustva dobio od njega. Uočio sam da smo jako slični. Obojica smo ljevaci i borimo se iz kontragarda, krećemo se na isti način, ali ne mogu otkrivati što mi je točno rekao.‘‘, za kraj je rekao Soldić.

OGLAS
Oglasi
LM